Jan Jaap van der Wal met Daily Show op Comedy Central

Comedy Central heeft Jan Jaap van der Wal aangetrokken. In 2011 maakt hij The Daily Show voor de zender. Ook maakt Comedy Central bekend verschillende nieuwe series te hebben aangekocht, zoals Mr. Sunshine met Matthew Perry (Friends), Community met Chevy Chase en The Middle met Patricia Heaton (Everybody loves Raymond). Ook Freek de Jonge is in 2011 weer te zien bij Comedy Central.

In februari zendt de zender drie weken The Daily Show uit gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal, een eerbetoon aan de Amerikaanse versie. De satirische nieuwsshow The Daily Show With Jon Stewart scoort in Amerika hoge ogen. Met hun dwarse kijk op het nieuws brengt The Daily Show ‘scoops’ waar serieuze nieuwsmedia een puntje aan kunnen zuigen. Nu is het tijd voor een Nederlandse versie van deze awardwinnende show. Zelfde idee, zelfde insteek, maar met Nederlands nieuws en Nederlandse crew, live vanuit de Comedy Central Studio in Amsterdam.

Van der Wal zelf heeft er zin in: “Dagelijkse satire is een van de moeilijkste en meest uitdagende dingen die er zijn, maar het begint zo langzamerhand wel urgent te raken. Dus laten we ervoor gaan.”

Daarnaast brengt Comedy Central in 2011 een nieuw programma rondom Freek de Jonge. In het programma Op een Voetstuk… wordt een ode gebracht aan het fenomeen Freek de Jonge. Bekende Nederlandse comedians zullen aan de hand van fragmenten uitleggen wat ze zo leuk of goed vinden aan het werk van Freek de Jonge. De reeks zal uit 8 afleveringen bestaan, waarin het beste van 40 jaar Freek de Jonge centraal staat.

Zie ook:
- TMF van de kabel, vj’s naar MTV, meer kinder-tv

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Jan Jaap van der Wal met Daily Show op Comedy Central

 1. Joost

  Voor The Daily Show zou ik toch iemand anders genomen hebben, van der Wal zie ik het niveau van Stewart nog niet eens benaderen.

    /   Reply  / 
 2. David

  AAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRRRRRGHHHHHHHHHHHHH!!!

  NEEEEEEEEEE, laat JJvdW dit niet aanraken!

  vd Wal is een gruwelijke moralist, TDS is geweldig geestig.

    /   Reply  / 
 3. Jru

  Denk dat Jan Jaap van der Wal dit prima kan dragen MITS de hele bubs van comedy train in het schrijversteam / reportersteam zit… Dat is ook de kracht van the Daily Show: het schrijversteam achter de schermen en de bijdrages van de reporters.
  Zit er geen schrijversteam achter, zie ik het ook niet echt van de grond komen. Daarnaast hebben ze ook zeker een tijd nodig om het concept goed te dragen. Die tijd had bijvoorbeeld de nieuwste show van BNN niet gekregen. Daarbij natuurlijk ook gezegt dat de presentator niet scherp genoeg is om dat programma te dragen.

  Ben benieuwt wat er uit gaat komen en zal zeker kijken!
  (En hopelijk gebeurt het goed ;)

    /   Reply  / 
 4. Kees

  Die foto…. geef die haas een worteltje, wil je?

    /   Reply  / 
 5. freek

  Fuck Freek de Jonge, Hulde voor Jan Jaap

    /   Reply  / 
 6. RM

  Jan Jaap van der Wal vind ik, als ik zo vrij mag zijn, behoorlijk falen als presentator voor de Nederlandse Daily Show. De amerikaanse daily show is gwoon briljant, en dan komen wij met JJVDW aanzetten? Ik dacht dat we het niveau toch wat hoger konden leggen. Maar dat is mijn mening he. Ik respecteer wat anderen hierover denken, wilde het alleen even mededelen. :)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>