TMF verdwijnt ook als digitaal kanaal

Het lijkt nu toch echt gedaan met TMF. De muziekzender verdween 1 april van de analoge kabel om een doorstart te maken als digitaal kanaal. Met kabelbedrijven werd druk onderhandeld over een zo groot mogelijk platform. Maar 3VOOR12 meldt nu dat per 1 september de stekker uit TMF gaat. Ziggo en UPC zeggen tegen de website dan de doorgifte te staken omdat moederbedrijf MTV Networks dan met TMF ophoudt, MTV zelf zegt op een eigen gekozen moment met de online plannen naar buiten te komen. Een grove schets daarvan heeft 3VOOR12 al in handen.

Jammer maar het komt niet helemaal als een verrassing. Nu maar hopen dat MTV op de kabel nog wat meer videoclips gaat aanbieden in plaats van al dat Amerikaans tiener-reality.

Zie ook:
- TMF van de kabel, vj’s naar MTV, meer kinder-tv
- Toch nieuw gezicht bij MTV: Nadia Palesa Poeschmann

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “TMF verdwijnt ook als digitaal kanaal

 1. Levi

  Ze hebben toch al enkele TMF kanalen digitaal staan? Verander 1 daarvan dan in het huidige TMF. Overigens mis ik het niet echt. MTV heeft gelukkig nog genoeg muziekvideos wat altijd wel leuk is om te kijken

    /   Reply  / 
 2. Ralph

  Zonde! Ik mis al tijden een echte clipzender op de kabel in het standaardpakket. Slam TV en de digitale TMF kanalen zitten bij mij in een pluspakket die ik niet heb en niet voor wil betalen.

    /   Reply  / 
 3. Michel

  @Ralph Ja als jij en anderen er niet voor willen betalen dan houd het een keer op he. Daar draaien de kabelmaatschappijen en de zenders (ook op reclame) op. Binnenkort verdwijnen er nog meer kanalen uit het standaard parket. Zo duur is een plus pakket niet als aanvulling op je huidige pakket en je kan vaak profiteren van een korting als je een alles in een pakket neemt.

    /   Reply  / 
 4. gtstfites

  MTV Network is echt erg slecht. Gaan ze Muziekzenders verpesten en er mee stoppen. Van mij mag MTV eruit vanwege die verwende nesten op die zender dan kunnen ze TMF terug plaatsen

    /   Reply  / 
 5. Jesse

  Erg jammer, Wat Lex Harding samen met Erik de Zwart hebben opgestart met alle VJ’s van toen en in de jaren 90 gewoon groter was dan MTV volgens mij. Sinds de overname van MTV ging het snel achteruit met TMF.

    /   Reply  / 
 6. Michel

  @gtstfites Mtv moet er wel mee stoppen want, met andere zenders als Comedy Central, Kindernet en Nichelodeon verdienen ze meer geld en dat is nou juist de bedoeling. Met muziekzenders valt bijna niks meer te verdienen omdat mens en te veel illegaal downloaden en door internetsites als Youtube.

    /   Reply  / 
 7. Tim2O

  In België heeft een (muziek)zender zoals JIM echter veel succes, ook op commercieel gebied met veel interactieve programma’s, rechtstreeks op de buis met de VJ’s

  Surf maar eens naar jim.be

    /   Reply  / 
 8. Hahaha

  Ik snap al zowiezo niet waarom mensen kijken naar TMF dat kinderachtige zender met dat blije sms onder in beeld. Het werd tijd dat ze oprotten. En MTV mag van mij ook oprotten met z’n zogenaamde reality programma’s.

    /   Reply  / 
 9. Michel

  @jesse Ha ha! Ja wat zullen Erik de Zwart en Lex Harding het erg vinden! Die waren allang weg toen het grote geld binnen was. Ik denk de grootste zakenvullers in Hilversum.

    /   Reply  / 
 10. Erwin

  Hopelijk gaat veronica naar rtl 5

    /   Reply  / 
 11. Michel

  @erwin Veronica is al weg. Ze maakt samen met Isabelle Brinkman reportages bij RTL Lounge

    /   Reply  / 
 12. FBC

  Digitale zender TMF NL wordt overigens vervangen door MTV Music24. Een zender met 24 uur videoclips, waarschijnlijk vergelijkbaar met MTV Music dat MTV afgelopen februari in Groot Brittanie lanceerde ter compensatie van alle reality shows op MTV zelf.

  http://en.wikipedia.org/wiki/MTV_Music_%28UK_%26_Ireland%29

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>