European Music Awards: Weer Amerikaans MTV-feestje?

Met muziek heeft MTV (zoals aangeboden in het analoge pakket) weinig meer te maken. Maar vanavond worden de European Video Music Awards uitgereikt in Ierland. En reizen enkele grote namen uit de muziekindustrie af naar het prijzenfeestje in Belfast om een award in ontvangst te nemen of om een optreden te geven. De laatste jaren is de Europese editie van de VMA’s steeds meer een Amerikaans onderonsje geworden met zo af en toe een Europese nominatie, maar wie weet heeft MTV er dit keer wel een evenement van gemaakt waar muziek uit ons eigen continent de boventoon voert?

MTV heeft in elk geval David Guetta bereid gevonden om op te treden. Hij werd vorige maand nog uitgeroepen tot de nummer 1-dj wereldwijd, daarmee Armin van Buuren van de troon stotend. Andere acts die zijn bevestigd door de zender zijn onder andere Justin Bieber, Lady Gaga, Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers, Coldplay, Jessie J, LMFAO, Snow Patrol, en Jason Derulo.

De MTV Awards wordt gepresenteerd door Selena Gomez, die hier de meeste bekendheid geniet als ‘het vriendinnetje van’ Justin Bieber.

MTV Awards, 21.00 uur, MTV

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “European Music Awards: Weer Amerikaans MTV-feestje?

  1. Piet

    Het is in Noord-Ierland!

      /   Reply  / 
  2. Martijn

    Belfast ligt inderdaad in the U.K.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>