Miljoenenpubliek voor popcircus MTV EMA’s in Rotterdam

Heel even is Nederland vanavond het epicentrum van de popmuziek. Of beter gezegd: Rotterdam, waar de MTV European Music Awards neerstrijkt. The Weeknd, Shawn Mendes, Bruno Mars, Afrojack, Martin Garrix en enkele andere hete popartiesten komen naar Ahoy voor de show, voor een optreden of misschien wel het in ontvangst nemen van een award. Bebe Rexha presenteert de avond. Stichting Kijkonderzoek zal morgenochtend geen bijster hoge score noteren voor de EMA’s, maar wereldwijd krijgen miljoenen mensen deze show te zien.
Eén keer eerder was Rotterdam het gastland van de EMA’s; in 1997 waren acts als Boyzone, Spice Girls en U2 toen in Nederland. En nog maar drie jaar geleden werd het Ziggo Dome op de kaart gezet door het MTV-evenement als zijn openingsfeestje te gebruiken.

De ervaring leert dat veel internationale media naar de EMA’s komen om verslag te doen. In zekere zin neemt MTV zo’n venue even over. Het zorgt voor een heel Amerikaanse show, enigszins terug te zien in de acts die optreden. Maar laten we wel zijn: in Nederland mopperen we maar wat graag over onze eigen awardshows. MTV laat vanavond even zien hoe het écht moet

MTV EMA’s, 21.00 uur, MTV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>