Begin van een traditie? The Roast of Gordon in première

De promotiemachine heeft overuren gedraaid bij Comedy Central, alles om vanavond veel kijkers naar de niche-zender te loodsen voor The Roast of Gordon. Comedy Central heeft flink geïnvesteerd in het tv-evenement, vorige week opgenomen en vanavond een uur lang te zien. Nu wil het wel eens voorkomen dat een Nederlandse bewerking van een Amerikaans comedy-format een slap aftreksel van het origineel blijkt. Maar bij The Roast of Gordon is het er hard aan toe gegaan, niet zachter dan in de Verenigde Staten.

Het concept in een notendop: een bekende persoon laat zich grillen door bekende gasten, om vervolgens zelf terug te slaan met een harde speech. De roasters mogen elkaar ook onder handen nemen. Dus kan het gebeuren dat Gordons aartsvijand Erik de Zwart het woord neemt, maar ook de grote RTL-baas Erland Galjaard eens vrijuit kan spreken over zijn werknemers Gordon en Bridget Maasland.

De verrassing van de avond blijkt Peter Pannekoek, die al een seizoen de huiscabaretier van De Wereld Draait Door is geweest. Hij vuurt een salvo aan grappen af, de een nog harder dan de ander, en spaart niets of niemand. Maar ook Erland Galjaard schijnt onverwachts sterk uit de hoek te komen, zij het dat hij het meer opleest van zijn papiertje.

Comedy Central heeft de nodige beelden al vrijgegeven ter promotie, voornamelijk de grappen van anderen over Gordon. Hoe de entertainer terugslaat, dat is angstvallig geheim gehouden tot vanavond.

Zelf had ik verwacht dat er een dag later een rel zou zijn ontstaan over een te harde grap. Dat is niet gebeurd. Sterker nog, een dag later leek iedereen het alleen maar te hebben over de stunt van Nikkie Plessen, die op haar modeshow dezelfde avond opeens Kate Moss tevoorschijn toverde. De Nederlandse The Roast heeft zijn promotoertje daarom na de opnames hervat. En het aantal kijkers vanavond? Misschien dat 200.000 voor de premiere haalbaar is? Dat zou een goede start zijn voor wat wel eens een traditie kan worden: eens per jaar een Nederlandse The Roast als tv-evenement.

Bekijk een compilatie zoals uitgezonden in RTL Late Night:

The Roast of Gordon, 20.30 uur, Comedy Central

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>