Daphne Deckers reageert op ‘te dik-commentaar’ in Benelux’ Next Topmodel

Vandaag wordt er keihard ingehakt op Benelux’ Next Topmodel, het programma dat gisteren (762 duizend kijkers) zijn laatste vijf kandidaten allemaal als te dik bestempelde. Dat deden vooral de modevakmensen in Miami, maar ook de jury zelf. Het zwaarlijvige jurylid Bastiaan van Schaik durfde Rosalinde zelfs een plus-size model te noemen, wat gelijkstaat aan een volslanke vrouw. Wat is Bastiaan dan – een tientonner? Hoe dan ook; op internet wordt er op vele sites schande van gesproken en ook SBS Shownieuws pakt vanavond uit met een stevig commentaar. Daphne Deckers reageert alvast op de commotie.

Straatje schoonvegen
Ze probeert haar straatje schoon te vegen. Daphne vertelt: “Voor een gewone Nederlandse meid hebben al onze kandidaten een prima figuur. Maar BNTM is een oprecht tv-programma waarin meisjes die fotomodel willen worden eerlijk te horen krijgen wat hen in de grote modesteden te wachten staat. Het feit dat Denise en Rosalinde nog steeds in BNTM zitten, geeft echter aan dat de Nederlandse jury wél openstaat voor modellen die misschien niet helemaal binnen de modematen vallen.”

Jury bikkelhard
Dat kan zijn. Gisteren vertelde Daphne ook al vrij snel in de uitzending dat Miami behoorlijk krap op de maat meet. Waarna al die vakmensen dus afgaven op de centimeters van de Nederlandse meisjes. Maar het is erg krom dat vervolgens de jury zo hard inhakte op de meisjes, ook diegenen die er nooit eerder op waren aangesproken (in beeld dan). Van het eerder geëlimineerde meisje Tessa kon iedereen zien dat ze gezellig wat vlees op de botten had en daardoor misschien niet in aanmerking zou komen voor een carrière als model. Maar die andere meisjes…?

Geen verantwoordelijkheid nemen
Dat de kandidaten worden aangesproken op hun maten en gewichten, leidt vrijwel zeker tot veel onzekerheid bij de kijkers, die zich in sommige gevallen daar iets van aantrekken. Die verantwoordelijkheid schuift Daphne van zich af in De Telegraaf: “En daarnaast lijkt het me duidelijk dat wanneer iemand geen fotomodel wil worden, hij of zij ook absoluut niet aan de internationale modellenmaten hoeft te voldoen. Niemand hoeft zich de kritiek op onze kandidaten persoonlijk aan te trekken, want de internationaal geldende modellenmaten zijn voor niemand anders van toepassing. Schoonheid komt in vele vormen en maten, lengtes en kleuren. Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is dat dát in BNTM nooit ter discussie staat.”

Vanavond dus meer in SBS Shownieuws en het lijkt me dat RTL Boulevard en DWDD het onderwerp ook niet onaangeroerd laten…

Zie ook:
- Miami vindt meisjes Benelux’ Next Topmodel te dik
- Bianca mag niet mee op reis in Benelux’ Next Topmodel
- Benelux’ Next Topmodel beste reeks tot nu toe
- Benelux’ Next Topmodel: Jury kotst Tessa nu ook uit
- Familiekiekje wordt Sarah fataal in Benelux’ Next Topmodel
- Doutzen Kroes vanavond in Benelux’ Next Topmodel
- Heftige makeovers in tweede aflevering Benelux’ Next Topmodel
- Benelux’ Next Topmodel begonnen: nu al hekel aan Tessa
- Dit zijn de meisjes van Benelux’ Next Topmodel 2009
- Doutzen Kroes en Janice Dickinson in Benelux’ Next Topmodel
- Janice Dickinson via achterdeur in Benelux’ Next Topmodel

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Daphne Deckers reageert op ‘te dik-commentaar’ in Benelux’ Next Topmodel

 1. Laura

  Hoezo moeten we dit niet persoonlijk aantrekken?

  Deze meiden vertegenwoordigen het mediabeeld van ideale schoonheid en zoals iedereen weet zijn er veel vrouwen, jong volwassenen en kinderen die zichzelf meten aan deze onrealistische beelden!

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Die meiden weten waar ze aan beginnen, model zijn houdt in op je figuur letten! Daphne heeft dus groot gelijk..

    /   Reply  / 
 3. Richard

  Weet je wat ik niet snap. de kijkcijfers stijgen elke week meer en meer. Maar ik vind deze serie het minst van allemaal….leuk om te kijken maar minder spektakel dan andere jaren. Waarom scoort het dan zoooo goed?

    /   Reply  / 
 4. vinn

  Ik snap echt de commotie niet zo… MODELLEN ZIJN (TE) DUN DUS ALS E MODEL WILT WORDEN MOET JE HEEL DUN ZIJN klaar.

    /   Reply  / 
 5. Erik

  De geestelijke schade die de meisjes op deze manier kunnen oplopen, nog niet eens te spreken over mogelijke ontkiemende eetstoornissen moeten ze dan maar op de koop toenemen? Beetje krankzinnige boel dit, en dat terwijl er al een tijd gepleit wordt voor gezond slanke dames op de catwalk, geen verdwaalde vissengraatjes met een lapje huid.

    /   Reply  / 
  1. Laura

   Blij dat je mijn mening deelt.

     /   Reply  / 
 6. Marielle

  Die Bastiaan voldoet zelf inderdaad zeker niet aan de modelnormen, maar hij is dan ook geen model. Het is waar dat de mode-industrie daar op aangesproken moet worden en niet zozeer de makers van dit programma. Zij dragen zo natuurlijk wel weer aan bij aan het uitdragen van die boodschap, maar in de praktijk werkt het gewoon zo. Het lijkt me weer het andere uiterste om maat 42/44 als norm te gaan hanteren (feit is natuurlijk wel dat bepaalde kleding gewoon mooier staat bij iemand die slank is), maar er is absoluut iets heel erg mis.
  Misschien zouden ontwerpers of bladen die met van die gratenpakhuisjes werken, aangepakt moeten worden (boycot, sancties?). Ik ben bang dat er te veel (zakelijke) belangen meespelen voor zo iets ook daadwerkelijk gebeurt. Dan moeten er eerst echt doden vallen.

    /   Reply  / 
 7. Laura

  ja, dat is misschien waar, maar maatje 36/38 is ook nog steeds slank. Kan dat dan geen norm worden? Want denk maar niet dat modellen nu die maten hebben. Vanaf 36 ben je al plus size.

  Boycot of sancties, ja goed idee lijkt mij!

    /   Reply  / 
 8. ano

  Dit is echt gelogen, daphne deckers heeft in een afl. tegen Denise gezegd dat ze een geweldige week had maar een minpuntje: ze moet afvallen en dat had niets te maken met het buitenland gebeuren want dat kwam erna. Dus ze proberen zich eruit te praten.Ga de aflveringen maar allemaal eens bekijken dan kom je vanzelf die aflevering tegen.

    /   Reply  / 
 9. just me

  Ik sluit me helemaal aan bij Erik. En dan inderdaad maar afvragen waar al die eetstoornissen vandaan komen. Dat modellen dun moeten zijn… nou die lat met spijkers erop hoeft voor mij niet zo maar goed. En kijk eens aan degene waar het meest over gezeurd werd qua gewicht heeft nog gewonnen ook ! Een goedmakertje van al het voorgaande?? Nou voor mij de terechte winnaar. Gelukkig een normale dus niet uitgemergelde jonge dame !! You go girl !!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>