Over de kop met BN’ers

In de luwte van de zomer brengt de NTR een nieuw programma op de buis, getiteld Over de kop. Dat meldt Mediajournaal. In Over de kop wordt stilgestaan bij het menselijk gedrag: waarom doen we wat we doen en wat zijn de achterliggende motieven? Wekelijks worden diverse psychologische vraagstukken voorgelegd aan deskundigen, én aan BN’ers. En dat is een mooi lijstje.

Vanaf eind juni worden diverse psycholgische vragen en verborgen camerasituaties aan de BN’ers voorgelegd. Wat doe je bijvoorbeeld als een blinde je de weg vraagt, hoe kun je makkelijk voordringen in de supermarkt en wat moet je doen om meer macht te ervaren? De antwoorden op de vragen worden gegeven door psychologen Kirsten Ruitenburg en Lonneke Debets.

Eind mei zijn de opnames van start gegaan. Voor het programma is een goed gevuld blik met BN’ers opengetrokken. Onder anderen Anita Witzier, Richard Groenendijk, Helga van Leur, Hadewych Minis, Dieuwertje Blok, Pieter Derks en Cornald Maas worden onderworpen aan psychologische kwesties.

De presentatie van Over de kop ligt in de handen van Johan Overdevest. Vanaf september presenteert hij voor de NTR ook het programma Dat is andere taal. Hierin gaat hij samen met een BN’er op zoek naar de rol dat dialect in hun leven heeft gespeeld en nog altijd speelt. Onder de bekende dialectsprekers bevinden zich Foppe de Haan, Twan Huys, Jan Marijnissen en Herman Finkers.

Over de kop is vanaf 29 juni acht weken lang te zien op de vrijdagavond van Nederland 2.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>