Tiende reeks Kijken in de Ziel met wetenschappers

Coen Verbraak begint vanavond aan het tiende seizoen van Kijken in de Ziel. Dit keer staan wetenschappers centraal in het interviewprogramma. Coen zoekt naar de grenzen van ‘het weten’ en naar de wetten van de waarheid. Dat doet hij onder andere met Robbert Dijkgraaf, bekend van De Wereld Draait Door.

Ook komen primatoloog/etholoog Frans de Waal, wiskundige Ionica Smeets, hersenonderzoeker Jeroen Geurts, landbouwexpert Louise Fresco, bacterioloog Roel Coutinho, kankeronderzoeker Hans Clevers, voedingsdeskundige Martijn Katan, econome Barbara Baarsma, filosoof/psychiater Damiaan Denys, psycholoog Marcel Zeelenberg en classica Ineke Sluiter aan het woord.

Enkele vragen die Coen voor de wetenschappers heeft: Wat is het belang van wetenschap? Moet wetenschap maatschappelijk toepasbaar zijn? Moet de maatschappij er concreet iets aan hebben of zoekt een genie altijd zijn eigen weg? Hoe vaak komt fraude eigenlijk voor? En wat zijn de grote raadsels waarover de wetenschappers zich het hoofd breken?

Kijken in de Ziel, 21.10 uur, NTR (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tiende reeks Kijken in de Ziel met wetenschappers

  1. siep

    wetenschap haalt de versnelling uit de maatschappelijke discussie wetenschap is reflectie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>