Vet: Urban explorers in actie in NPO-serie Exitus

Het is één van de programma’s waar NPO-baas Frans Klein het meest naar uitkijkt in het nieuwe tv-seizoen: Exitus. Filmmakers Bob Thissen en Jeroen Swyngedouw reizen over heel de wereld op zoek naar verlaten gebouwen, om deze met een stopmotion-animatie weer tot leven te wekken. Uiteraard terwijl de camera meedraait. Exitus ziet vanavond het levenslicht op NPO3.

Bob en Jeroen zijn zogeheten urban explorers, mensen die (vaak illegaal) verlaten gebouwen, theaters, kastelen, fabrieken, dorpen of schepen bezoeken, fotograferen en documenteren. Ze klimmen over hekken, wurmen zich door kleine raampjes tot ze een ingang in het gebouw hebben gevonden. Maar vanuit hun passie voor animatiefilm gaan Bob en Jeroen verder dan de doorsnee urban explorer.

In de eerste aflevering trekken Bob en Jeroen naar de Loirestreek in Frankrijk. Deze streek ligt bezaaid met honderden kastelen uit de tijd dat het Franse hof met heel het adellijke gevolg Parijs inruilde voor de Loirevallei. Vandaag de dag zijn zulke kastelen nog amper te onderhouden. Sommige kastelen halen hun onderhoud uit de vele toeristen die ze bezoeken, andere werden verlaten en gaan stilaan ten onder aan  de natuurkrachten. Bob en Jeroen ontdekken een wel heel bijzonder verlaten kasteel: het interieur brengt ons geheel terug naar de gloriedagen van de adellijke levenswandel, met tijd om er bijzondere verzamelingen op na te houden.

Bekijk de promo:

Exitus, 21.55 uur, NTR (NPO3)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vet: Urban explorers in actie in NPO-serie Exitus

 1. Maria

  Wat een fantastische uitzending.
  Dit is wat we allemaal zouden willen maar niet durven
  En jullie wel!
  Ik heb er van genoten. En de animaties waren geweldig!
  Maria

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>