Verhaal Rita Verdonk in NTR-dramaserie Icarus

De laatste jaren hebben we steeds meer miniseries gezien over personen uit de recente geschiedenis, soms nog levend. Denk aan leden van het koningshuis, politici of de familie Moszkowicz. De nieuwe dramaseries Icarus op NPO2 laat zich ook inspireren door prominente Nederlanders, die voor het oog van de natie zijn gevallen. Elke aflevering kent een rond verhaal, te beginnen met de politica: Rita.

Ze vindt dat ze lang genoeg door politiek Den Haag buitenspel is gezet, en heeft een plan uitgedacht om haar maatschappelijke comeback te maken. In de hoofdrol Yvonne van den Hurk.

Zes scenarioschrijvers werkten samen met zes regisseurs – onder wie Eddy Terstall en Erik Wünsch in duo-regie en jonge talenten Aaron Rookus en Sabine Lubbe Bakker, beiden winnaar van een Gouden Kalf – om de verschillende Icarus-figuren uit te beelden. Niet de feiten staan in deze verhalen centraal, maar het blootleggen van de onderliggende thematiek en de menselijke mechanismen. Welke karaktereigenschappen en talenten maakten deze mensen zo succesvol en welke blinde vlekken en gedragingen braken hen uiteindelijk op?

Icarus, 20.30 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>