Bert van der Veer viert 65ste verjaardag tv; tijd voor pensioen?

Op 2 oktober viert de Nederlandse televisie zijn 65ste verjaardag en Bert van der Veer grijpt die mijlpaal aan voor een document op NPO2. De programmamaker vraagt zich hardop af of het niet tijd is om het medium met pensioen te laten gaan. En dat heeft alles te maken met het veranderende kijkgedrag.

Want eerst kwam er het uitgesteld kijken, lekker via uitzending gemist wanneer het jou uitkomt. Vervolgens duiken on demand-diensten als Netflix op. En inmiddels is er een hele generatie amateurs / autodidacten die op sociale media als YouTube een platform vinden voor hun boodschap. De generatie tot 25 jaar heeft vaak niet eens meer een tv thuis. Klassieke tv-makers proberen op al die veranderingen in te spelen, maar de gouden formule om via televisie iedereen te bereiken, is nog niet gevonden.

Bert van der Veer staat in zijn drieluik elke aflevering stil bij een ander aspect van het tv-maken. In de eerste aflevering staat de nieuwsvoorziening centraal, de tweede de macht van het medium (grote tv-acties, collectief rouwen, hypes en massahysterie) en in de laatste aflevering de macht van de kijker.

65 Jaar TV – Tijd voor Pensioen?, 20.30 uur, NTR (NPO2)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bert van der Veer viert 65ste verjaardag tv; tijd voor pensioen?

  1. L.Aalders

    Heeft U Uw e-mail adres voor mij,ik wil U een verslag sturen.
    Met dank.
    L.Aalders

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>