NPO3 zet BN’ers voor de klas

Vroegtijdige schoolverlaters terug in de schoolbanken krijgen. Dat is de bedoeling van het nieuwe NPO3-programma Dreamschool dat de NTR maakt, in samenwerking met No Pictures Please. Daarvoor wordt een blik BN’ers opengetrokken die de jeugd moet inspireren weer aan het studeren te gaan. Onder andere kickboksheldin Lucia Rijker verleent haar medewerking, zo valt te lezen in het AD.

“Het oorspronkelijke idee komt van de Britse chef-kok Jamie Oliver die de actuele problematiek rondom vroegtijdige schoolverlaters aan de kaak wilde stellen”, schrijft de krant. De jongeren krijgen in drie weken allerlei vakken en workshops. Die worden gegeven door BN’ers die gelden als experts op een specifiek gebied. In Engeland waren dat onder andere Simon Cowell en 50 Cent.

Producent Ewout Genemans vertelt over het project: “We zijn heel blij dat we de formule naar Nederland hebben kunnen halen en een verrassende en spannende combinatie van docenten uit de politiek, entertainment en wetenschap aan DREAMschool hebben weten te verbinden.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>