Netflix-baas Reed Hastings ageert tegen Trump in College Tour

Vijftig jaar heeft het medium televisie bijna een monopoliepositie in de huiskamer gehad, maar Netflix verovert in rap tempo de kijktijd van de gemiddelde mens. De baas van de on demand-dienst, Reed Hastings, is vanavond te gast in College Tour. En de oprichter maakt zich grote zorgen over het politieke klimaat van zijn thuisland Amerika. “Donald Trump ruïneert wat er nu juist zo goed is aan Amerika.”

Hij vervolgt: “Het is belangrijk dat Trump bij de verkiezingen een verpletterende nederlaag lijdt.” Maar het is volgens Hastings niet zeker dat Clinton verliest: “Ze kan nog steeds winnen, maar ik ben er niet zeker van.” Als ze niet wint, staat Amerika volgens Hastings een aantal lastige jaren te wachten.

In College Tour doet hij een oproep aan studenten en kijkers: “Het zou verschrikkelijk zijn als Donald Trump de nieuwe president wordt, maar laat Amerika dan alsjeblieft niet vallen.” De Netflix baas heeft geen goed woord over voor Trump: “Veel dingen die hij zegt, zijn niet waar. Als je veel liegt, kom je er misschien mee weg omdat je telkens een nieuwe leugen bedenkt. Maar ik vind dat niet gezond.”

College Tour, 21.10 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>