Het Instituut op NPO1: Tests met 100 menselijke proefkonijnen

Sophie Hilbrand is vanavond niet alleen te zien op NPO1 met Buitenspel, ze heeft zich ook verbonden aan Het Instituut. Samen met Joep van Deudekom en Rob Urgert doet ze wetenschappelijk onderzoek naar dingen die je altijd al wilde weten, waarvan je niet eens wist dat je ze wilde weten en die je misschien ook niet eens had willen weten. Te beginnen met testosteron.

Dat testosteron van grote invloed is op menselijk gedrag is bekend. Maar kunnen we meten hoe groot die invloed is? Joep en Rob Urgert proberen het uit te zoeken in een aantal niet-alledaagse experimenten. In een bijzonder en volstrekt nieuw spel wordt allereerst getest of mannen meer risico nemen als er mooie vrouwen in de buurt zijn. Daarna wordt in een competitie sumoworstelen, geleid door de Nederlands kampioen in deze sport, gekeken wat winnen en verliezen doet met je testosteron.

Joep en Rob schrikken ook niet terug voor een heel controversieel experiment: kun je meten of iemand homo is? En ook dat heeft een connectie met testosteron. En naast al dit machtsvertoon wordt er ook nog eindelijk een definitief antwoord gegeven op de vraag: hoeveel technieken bestaan er eigenlijk om een tompouce te eten?

Het Instituut in een notendop: Wat gebeurt er als je een voormalige kazerne ombouwt tot een wetenschappelijk instituut, er 100 mensen in opsluit en vervolgens Joep van Deudekom en Rob Urgert op ze loslaat? Dat is te zien in de achtdelige serie Het Instituut. Ter geruststelling: Joep en Rob worden enigszins in toom gehouden door de meelevende Sophie Hilbrand.

Het Instituut, 21.30 uur, BNN/NTR (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>