Sinterklaasjournaal luistert naar kritiek Zwarte Piet

Het Sinterklaasjournaal sluit zijn ogen niet voor de discussie rondom Zwarte Piet, blijkt uit een rondgang van De Volkskrant langs betrokkenen. Het programma, vanaf woensdag weer te zien, zegt geen voortrekkersrol te willen spelen in het debat, maar wil wel een afspiegeling zijn van wat er gaande is in het land. En dat zal terug te zien zijn in het verhaal.

Het Sinterklaasjournaal heeft na het afgelopen jaar flink wat kritiek te verduren gekregen. De vorige editie ging volledig voorbij aan de onrust, kort daarna stapten drie prominente betrokkenen op uit onvrede, waaronder Erik van Muiswinkel en Jochem Myjer.

Andere teamleden die twijfelden hakten de knoop door in juni, op basis van de hoofdlijnen van het nieuwe script, schrijft De Volkskrant. Ze blijven allemaal. ‘Ik kan mezelf nu recht in de spiegel aankijken, dat was een jaar geleden lastig’, vertelt een betrokkene die moeite heeft met Zwarte Piet maar toch doorgaat.

Vorige week maakte RTL nog bekend zwarte piet volledig te weren van het scherm. In de tv-serie rondom de goedheiligman zijn daar nog alleen roetveegpieten te zien. Verschillende steden in het land volgen die lijn.

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sinterklaasjournaal luistert naar kritiek Zwarte Piet

 1. Lizzy

  Verschrikkelijk zwarte piet moet zwart BLIJVEN!!!!!!
  Ons cultureel erfgoed mag NOOIT verloren gaan

    /   Reply  / 
 2. Maurits Dekker

  Als straks zwarte piet helemaal is verdreven door een klein groepje haters van onze cultuur komt de volgende persoon aan bod.
  Dan moet Sinterklaas ook verdwijnen. Hij is immers een ‘witte boze man van boven de 50′.
  Wedden dat zijn nieuwe kleur ‘licht getint’ tot ‘donker’ zal zijn?
  En zo zal alles wat onze cultuur heeft voortgebracht naar de filistijnen gaan, dankzij een stelletje racistische zwarten en hun domme linkse meelopers.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>