Danny Ghosen opent ogen in Arabistan

De Arabische wereld roept bij velen vooral beelden van oorlog en onderdrukking op. Maar de Arabische wereld is niet alleen maar eng, zo wil programmamaker Danny Ghosen laten zien. Hij groeide zelf op in Libanon en spreekt Arabisch. Voor het programma Danny in Arabistan bezoekt hij zes landen om zich onder te dompelen in de lokale cultuur, waarbij hij vooral met jonge mensen spreekt.

Danny wil laten zien wat jonge mensen beweegt en inspireert. Hij volgt hen in hun dagelijks leven, vaak tegen heftige achtergronden van conflicten en revoluties.

Voor de eerste aflevering reist Danny af naar Palestina. In de Gazastrook ervaart hij hoe het is om te moeten overleven in een stad die al tien jaar van de buitenwereld is afgesloten. Op de westelijke Jordaanoever raakt hij verzeild in een protest tegen de Israëlische nederzettingen.

In de komende afleveringen reist Danny onder andere nog naar Libanon, Jordanië en Egypte.

Danny in Arabistan, 20.55 uur, NTR (NPO3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>