Witte pieten in Sinterklaasjournaal

In het Sinterklaasjournaal zijn dit jaar zwarte en witte pieten te zien. Dat bleek gisteren bij de eerste aflevering van het jeugdprogramma. De witte piet heeft volgens de Sint geen zin om door de schoorsteen te klimmen, maar tikt liever op het raam om vervolgens de cadeautjes binnen te brengen. En ja, dan verdwijnt ook die laag roet op zijn gezicht.

Het Sinterklaasjournaal gooit de traditie van de zwarte piet dus niet volledig overboord, maar speelt dus wel in op de maatschappelijke discussie. RTL heeft in zijn programma’s overigens zwarte piet afgeschaft; daar is louter nog de roetveegpiet te zien, met donkere vegen op gezicht en ledematen.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>