Live bij publieke omroep: Sinterklaasintocht 2016

Maassluis is vandaag het toneel van de jaarlijkse sinterklaasintocht. Vanaf 12.00 uur is de aankomst van Sinterklaas live te volgen via de NTR. Grote vraag dit jaar is welke pieten de Sint zoal heeft meegenomen. In het Sinterklaasjournaal van woensdag was al te zien dat er een witte piet in het gezelschap zat, inmiddels duiken er pieten in alle kleuren op.

Het verhaal doet een beetje denken aan het Sinterklaasjournaal van 2006, toen de stoomboot door de regenboog voer en er pieten in allerlei kleuren opdoken. Een jaar later was deze regenboogverwarring hersteld, maar met terugwerkende kracht kunnen we toch wel stellen dat het journaal zijn tijd ver vooruit was.

De intocht van de Sint, dit jaar is Maassluis, is de officiële aftrap van de sinterklaasviering dit jaar. Morgen en volgend weekend zal de Sint ook op talloze plaatsen in Nederland officieel aankomen. En we zien vanzelf wel, welke pieten met hem meekomen.

Sinterklaasintocht, 12.00 uur, NTR (NPO1/3)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>