Ed Sheeran over gepest worden en BrExit in College Tour

Ed Sheeran was in Nederland, dat zal bijna niemand zijn ontgaan. Het is Twan Huys gelukt om de Britse popster te strikken voor een interview in College Tour. Voorafgaand aan zijn optreden in de Ziggo Dome mochten zo’n 80 fans vragen op hem afvuren. En dus vertelt Ed honderduit over gepest worden, Adele en de BrExit.

Naar aanleiding van een vraag van een meisje dat gepest werd, vertelt hij over zijn schooljaren waarin hijzelf om zijn rode haar en zijn ziekenfondsbrilletje met dikke glazen werd gepest. Hij concludeert dat eenlingen die zichzelf durven zijn grote dingen bereiken, terwijl pestkoppen volgens Sheeran niet opvallen en een saai leven tegemoet gaan.

Sheeran streeft ernaar dat zijn muziek zoveel mogelijk beluisterd wordt en denkt dat elke musicus groter zou willen worden dan Adele. Op de vraag wat er mis is om de ambitie te hebben groter dan Adele te worden antwoordt hij dat elke artiest dat wil, dus hij ook. Maar dat wordt vaak door de pers op een negatieve manier geïnterpreteerd.

Als geboren Engelsman die wereldwijd optreedt, speelt Brexit een rol voor Sheeran’s carrière. Sheeran zegt dat hij zichzelf als Europeaan ziet, maar wel begrip heeft voor mensen die ‘leave’ hebben gestemd. Zelf laat hij sterk doorschemeren een voorstander van ‘remain’ te zijn geweest: “I was born European and I will always be a European”. En later voegt hij daar nog aan toe: “I think it’s very bad to be divided.”

College Tour, 21.20 uur, NTR (NPO2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>