Aart Staartjes: Sesamstraat praktisch dood

Al meer dan 30 jaar geeft Aart Staartjes met veel plezier invulling aan de rol van Meneer Aart in Sesamstraat, toch komt hij de laatste jaren vooral in het nieuws als die mopperende acteur. Vandaag geeft de 79-jarige Aart een groot interview aan Volkskrant Magazine en opnieuw moeten de omroepbazen het ontgelden. Want zijn geliefde Sesamstraat komt steeds verder in het verdomhoekje. “Sesamstraat is praktisch dood.”

Toegegeven, het tijdslot van Sesamstraat wordt steeds minder aantrekkelijk. Lekker met het hele gezin kijken live kijken zit er nauwelijks nog in. Maar, zo denken ze in Hilversum, je kunt wel on demand kijken met z’n allen. Of de peuters alleen. Staartjes heeft er geen goed woord voor over. “Op het open net is Sesamstraat alleen nog om 7 uur ‘s ochtends en midden op de dag te zien. Voor de avonduitzending moeten de kijkers een of ander digitaal themakanaal weten te vinden, dus daar kijkt niemand meer naar.”

Volgens de acteur is het echt een kwestie van tijd voordat Sesamstraat in Nederland de nek om wordt gedraaid. “De NTR moet een groot bedrag aan de Amerikaanse licentiehouders betalen om Sesamstraat te mogen uitzenden. Dat wordt allemaal veel te duur. Ik heb gehoord dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuw kinderprogramma dat Sesamstraat over anderhalf jaar zal vervangen.”

Staartjes heeft geen vertrouwen in de bestuurders bij de publieke omroep, en denkt dat de marginale kijkcijfers op het themakanaal een stok zijn om straks mee te slaan: opheffing. “In de zakenwereld heet zoiets een sterfhuisconstructie. Maar ik lig er niet meer wakker van, tegenwoordig. Ik ben nu oud, ik word over niet al te lange tijd 80.”

Lees het hele interview met Aart, waarin hij ook vertelt over zijn anarchistische tijd als eindredacteur bij Sesamstraat, via Blendle.

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aart Staartjes: Sesamstraat praktisch dood

  1. Joshua

    Sesamstraat is al lang dood. Programma’s komen en gaan. Ik denk dat Aart eens moet accepteren dat het ook voor Sesamstraat van toepassing is. Je gaat toch niet dwangmatig een programma op een bepaalde tijd programmeren als je in dat tijdblok van beter kan scoren?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>