Zwarte dag voor GTST: Soapmoeder Olga Madsen overleden

Tv-producent Olga Madsen is overleden op 64-jarige leeftijd. Ze was geen publiek figuur, maar haar werk is nog dagelijks terug te zien op televisie. Madsen stond namelijk aan de wieg van Goede Tijden Slechte Tijden. Daarvoor schreef ze scripts en deed ze ook casting. Via Olga kregen talloze beginnende acteurs een springplank naar een succesvolle carrière. En ze liet dus miljoenen mensen genieten van het wel en wee in Meerdijk.

Met Goede Tijden Slechte Tijden op haar cv volgden vele andere klussen, waaronder het opstarten van Onderweg naar Morgen en Goudkust. In 1999 werd ze benoemd tot directeur drama bij Joop van den Ende TV-producties. Daarnaast werkte ze mee aan films als De Tweeling, Bride Flight en De Storm.

Het overlijden van Olga Madsen zal als een dreun aankomen in de wereld van het Nederlands drama en met name bij Goede Tijden Slechte Tijden. Vanavond in RTL Boulevard en SBS Shownieuws ongetwijfeld meer over dit droevige nieuws.

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Zwarte dag voor GTST: Soapmoeder Olga Madsen overleden

 1. ivo

  Olga haatte het wanneer men, zoals in dit artikel, over Meerdijk sprak. GTST speelde zich af in ‘algemeen’ gebied, in Nederland, aldus Olga. De naam Meerdijk was alleen bedacht voor de scripts en voor bijvoorbeeld een adres op een brief als die in beeld kwam. Tot grote ergenis van Olga is dit een eigen leven gaan leiden…

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Tja, voordat ze Meerdijk hadden bedacht stond er ook wel eens Middendam op de enveloppen. Wist je trouwens dat ze consequent Ransdorp gebruiken voor buitenopnames (tenzij uitvaarten en andere bijzondere lokaties). Maargoed, ik wist niet dat ze zo’n hekel had aan Meerdijk in deze context. Anders had ik het wel uit dit bericht gelaten

     /   Reply  / 
 2. robbieboy

  Olga, bedankt voor alle Goede tijden

    /   Reply  / 
 3. André de Hooge en Bep Maas

  Wij kijken al sedert 1991 naar Goede Tijden Slechte Tijden en het blijft een hele leuke soapserie!!

  Complimenten voor uw werk en bedankt voor alles!!

  Rust in alle vrede!! Heel veel sterkte voor de familie, vrienden, kennissen en collega’s!!

    /   Reply  / 
 4. Joshua

  Olga Madson is voor mijn gevoel de vrouw die GTST heeft gemaakt tot de soap van Nederland. Kennard Bos mag er naar mijn idee wel een voorbeeld aan nemen. Niks tegen hem, maar Olga Madson wist zoveel kracht in de serie te brengen door zakelijke oorlogen tussen Frits, Martine, Onne. P Wassenaar en al die andere slechte personages. En momenteel is het enige echt slechte personage Ludo Sanders ook een softie.

    /   Reply  / 
 5. Joshua

  Weten er misschien mensen nog meer locaties waar er buitenopnames werden gefilmd? Ik weet dat er tegenwoordig veel wordt gefilmd in Velsen-Zuid.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>