Programmamaker Ellen Blazer overleden

Hilversum staat vandaag even stil. Ellen Blazer is vanmorgen op 81-jarige leeftijd overleden. Ze is vooral bekend als rechterhand van Sonja Barend, samen maakten ze talloze talkshows. Maar Ellen is ook de bedenker van spelletjes als Per Seconde Wijzer en Twee voor Twaalf, twee titels die al tientallen jaren op de buis zijn.

Ellen verzorgde jarenlang de eindredactie voor de programma’s van Sonja Barend. De twee trokken veel samen op. In de documentaire Vragen Zonder Antwoord die Coen Verbraak maakte over Sonja, was te zien dat de twee nog samen naar de uitreiking van de Nipkow-schijf gingen. Sonja reageert: “De mooiste samenwerking, de dierbaarste vriendschap, een groot geluk, tijdperk ten einde.”

Ook Kees Driehuis is aangeslagen. “Ellen heeft mij en veel anderen geleerd hoe je televisieprogramma’s moet maken die iets met je doen, die ergens over gaan, maar die ook leuk zijn om naar te kijken. Ze was heel erg stimulerend en vernieuwend. En daarnaast was ze tot op het laatst een gastvrije, grappige en vrolijke overlever.”

Vara-directeur Frans Klein zegt: “De rol van Ellen Blazer in de geschiedenis van de Nederlandse televisie in het algemeen en die van de Vara in het bijzonder is van onschatbare betekenis. Ze was een ‘kleine, grote vrouw’, die geen moeite had met een plek op de achtergrond. De Vara denkt met veel respect en warmte aan haar terug.”

Coen Verbraak maakte in 2011 ook de documentaire Ellen Blazer: Schitteren in de Schaduw. Deze staat inmiddels al gehighlight op Uitzendinggemist en wordt ongetwijfeld nogmaals op tv vertoond de komende dagen.

Zie ook:
- Coen Verbraak portretteert Ellen Blazer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>