Kijkcijferexpert René van Dammen (63) overleden

René van Dammen is overleden. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) meldt dat zijn kijkcijferexpert gisteravond onverwachts thuis is overleden. René heeft meer dan 40 jaar voor de publieke omroep gewerkt, voornamelijk het analyseren van kijkcijfers en kijkgedrag. 

 

Van Dammen onderzocht op welke momenten de kijker verder zapt. Dat gebeurt wanneer zwaaiende mensen in beeld zijn, er te lang live muziek is, de presentator te vroeg al afscheid neemt van de kijker of wanneer de studiolichten uitgaan. Ook verwijzen naar concurrerende televisie op datzelfde moment is af te raden als je de kijker wilt vasthouden.

 

De NPO-collega’s zijn verslagen door het nieuws. “We kennen René als een vakman die leefde voor de publieke omroep. Iemand die met passie en humor programmamakers adviseerde hoe programma’s nog beter konden worden bekeken. Met zijn FC Groningen-sjaal en zijn eeuwige petje wist hij collega’s en programmamakers op zijn eigen authentieke en charmante manier te inspireren om het beste uit programma’s te halen. Met zijn directe, kritische en tegelijkertijd humoristische stijl wist hij altijd te prikkelen. De publieke omroep gaat een markante persoonlijkheid missen”, laat voorzitter Shula Rijxman weten.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>