NPO distantieert zich van uitspraken Rik Felderhof

Een interview van Rik Felderhof met NRC Handelsblad is in slechte aarde gevallen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) waar zijn omroep NCRV onder valt. Het interview, onder andere over salariëring, bevat uitspraken die de NPO als ‘volstrekt misplaatst’ afdoet.

Felderhof bevestigt noch ontkent in NRC dat hij 600.000 euro per jaar verdient. Maar hij voegt er wel aan toe: “En dat voor een parttime baan!” en “overigens komen bovenop dat bedrag nog mijn verdiensten die ik heb als producent van mijn eigen programma’s.”

Felderhof laat zich verder laatdunkend uit over de kansen dat de salariscode die de NPO gaat hanteren, succes zal hebben. De NPO tegen persbureau ANP: “Wij zijn er buitengewoon serieus mee bezig en zaten in een niet al te gemakkelijke discussie met de minister en de Tweede Kamer. Daar zijn we goed uitgekomen en dan is het schrijnend te zien wat Felderhof hierover in arrogantie heeft te zeggen, het staat haaks op wat we willen bereiken.”

Felderhof ligt al twee weken onder vuur. Villa Felderhof zou na het komende tv-seizoen stoppen. Bij Radio 538 liet Felderhof zich daar wat onverschillig over uit. De beste optie volgens hem was om de show met internationale gasten te gaan maken en een andere presentator. Met zijn jongste uitspraken lijken de kansen op een vervolg alleen maar kleiner te worden…

Zie ook:
- Rik: Villa Felderhof moet maar internationaal gaan
- Einde lijkt in zicht voor Villa Felderhof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>