Mart Smeets doet ook Avondetappe bij 100e Tour de France

Mart Smeets maakt ook in 2013 De Avondetappe, als de Tour de France voor de honderdste keer plaatsvindt. Dat beloofde hij gisteren in de slotuitzending aan zijn tafelgast Rob Harmeling. “Bij leven en welzijn, als jij het doet, doe ik het ook.” Smeets herhaalde de belofte bovendien vanmorgen in het radioprogramma van Giel Beelen. Dat terwijl De Avondetappe vorig jaar op de tocht kwam te staan; de NOS wilde stoppen met het programma in het kader van de bezuinigingen.

De vooruitblik is dit keer saillant aangezien Smeets in principe na de Olympische Spelen afzwaait bij de NOS, al houdt de omroep de mogelijkheid open Smeets in te huren als freelancer.

Volgens de sportjournalist heeft de Tour de France iets betoverends. “Het is iedere keer weer onbekend. Als je ‘s ochtends opstaat, weet je niet wat er ‘s avonds gebeurt. Dat is een leuk gegeven. Verder hangt er een sfeer binnen die tourploeg die heel prettig is. Je hebt geen enkele invloed op hoe je programma er uit ziet, dat maakt het heel spannend voor een journalist. En Frankrijk heeft iets, dat kan ik niet definiëren.”

Smeets is vanaf donderdag te zien in het NOS-programma over de Olympische Spelen, de komende drie avonden zijn bovendien specials te zien van zijn hand. Hierin staan drie Olympische thema’s centraal: Atletiek, de Moeder aller sporten, De Vrouw en de Spelen en Teamsporten.

Vanavond kijkt de NOS-mastodont met ‘sprintcanon’ Troy Douglas en marathonloper Gerard Nijboer naar de twee uitersten – de 100 meter sprint versus de marathon – binnen de moeder aller sporten, de atletiek. Waarom heet de 100 meter het koningsnummer en wat maakt de Olympische marathon zo speciaal? En ooit hadden ‘we’ in Nederland de snelste blanke 100-meter man. Hij, Tinus Osendarp, was fout in de oorlog en over hem werd niet meer gesproken.

Studio Sportzomer: Atletiek, 23.05 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- Mart Smeets krijgt ererondje bij NOS: Smeets Stories
- Peter Heerschop vaste gast bij RTL-programma De Spelen
Mart Smeets voert gesprekken met andere omroep

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Mart Smeets doet ook Avondetappe bij 100e Tour de France

 1. Jimmy

  Prima dat er ook volgend jaar de Avondetappe is.
  Je moet er toch niet aan denken om naar het compleet mislukte
  Tour du jour te kijken.

    /   Reply  / 
 2. Ronald

  Ik wordt wel een beetje moe van die naar publiciteit hengelende Smeets zeg.
  Van mij mag ie het doen hoor, prima. Maar zo af en toe lijkt ie wel een klein aandacht vragend kind.

    /   Reply  / 
 3. hans van akkeren

  gelukkig vele malen beter en serieuzer dan tour du jour met die malloot jacobs

    /   Reply  / 
 4. Edwin

  Ik hoop dat Tour du Jour volgend jaar weer op primetime op RTL7 wordt uitgezonden. Dit jaar keek ik eerst naar Vive Le Velo, dan naar een stukje van Tour du Jour, en dan schakelde ik om 23:00 over naar Ned 1 voor de avondetappe.

    /   Reply  / 
 5. Diny

  Fijn dat Er volgend jaar weer een avondetappe is en MET Mart Smeets.
  Zowel mijn man als ik kijken graag naar dit programma en zouden het jammer vinden als het verdwijnt van de buis.

    /   Reply  / 
 6. Chris van de Velde

  Beste Mart,

  Allereerst CHAPEAU!!! voor jou presentatiekwaliteit. Overwegend, erg prettig om mezelf te boeien voor andere sporten (dan alleen voetbal), tijdens jouw presentaties.
  Zit vandaag (16.00u. nl.1) jouw programma te kijken en hoor je vragen hoe iemand 3 OS zo die kan gaan. Nu snap ik wel dat het programma maken is, maar jij weet toch ook dat pijn maar tijdelijk is en roem voor eeuwig?

  Viendelijke groet,

  Chris van de Velde

    /   Reply  / 
 7. razzia

  Goed dat er avondetappe is. Jammer dat het door die dynosaurus wordt gepresenteerd.
  na al die jaren is hij nog dominanter geworden. Beter had hij dit in zijn gluiper jaren gedaan dan had hij toen niet als mietje over gekomen en nu niet als irritante bejaarde. Hoe hij vandaag tijdens olympische wegwedstrijd zich gedroeg weer tegen zijm collega was weer te gek voor woorden.
  Hij loopt achter maar geniet respect bij gebrek aan,anders (heeft hij en co wel voor gezorgd). Wij als kijker/sportfans zitten er al halve eeuw ofzo mee opgescheept.
  Tijd voor bejaardenhuis en streng zustertje voor die man

    /   Reply  / 
  1. Egbert

   Hoe kan je dit nou zeggen zeg. Mart Smeets wordt geliefd door velen van ons, sportliefhebbers. Waarom gaat hij anders dan nog na zijn 65e door. Daar heb ik veel respect hoor. Ik vind Mart een geweldige sportpresentator en de manier van spreken en presenteren vind ik geweldig. Jammer dat sommigen deze mening niet met mij delen. Mart! Ik hoop dat de 100e Tour de France een ontzettend mooie belevenis voor je gaat worden.

     /   Reply  / 
 8. K. Holleman

  Beste Mart,
  Voor mij blijf je de beste commentator voor het wielrennen, schaatsen, en de Olympisch spelen. Maar je commentaar er om heen slaat echt nergens op! Hou je bij wat je goed kan, en waar je goed in bent. Er zijn er maar zo weinig zo al jij in Nederland. Je bent en blijft de beste m.n. door je professionele kennis.
  Groeten van een sportliefhebber.

    /   Reply  / 
 9. Pingback: Mart Smeets haalt schouders op bij golf aan kritiek | Zappen

 10. Pingback: NOS dubt met Mart Smeets over Tour de France 2013 | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>