Wie is de Mol? 2013: Kees Tol is de moedige Mol

Tien weken lang werden ruim twee miljoen mensen in spanning gehouden, maar nu is eindelijk het hoge woord eruit: Kees Tol is de Mol! Paulien Cornelisse wist Kees Tol als Mol te ontmaskeren en gaat met de pot van ruim 17.000 euro naar huis.

Paulien Cornelisse is de winnaar
In de laatste aflevering van het seizoen blikten alle tien de kandidaten terug op het afgelopen seizoen Wie is de Mol? in Zuid-Afrika. Vlak voor de uitzending was Paulien nog het meest verdacht op de website van Wie is de Mol?. Zij bleek achteraf niets gespeeld te hebben. Ja, ze is dus echt een beetje stuntelig en ietwat onhandig, maar ze is wél mooi de winnaar van de pot van in totaal 17.120 euro. Net als voorgaande jaren was de finale een close call: Paulien Cornelisse wist, met één vraag verschil, het spel te winnen van verliezend finalist Carolien Borgers.

Een moedige Mol
Kees Tol bleek tijdens de terugblik een bijzonder moedige Mol, die tijdens de opdrachten bijzonder handig en sluw wist te mollen. Tijdens het zoeken van de goudklompen gooide hij nonchalant acht stuks achterover, zonder dat de kandidaten het doorhadden. Ook vond hij, vrijwel voor het oog van medekandidaten Carolien en Zarayda, twee kokers met (potentieel) geld. Eén daarvan drukte hij zonder problemen achterover. De mooiste onthulling was het zien van Kees in zijn cape tijdens de opdracht in de kerk, waar de overige kandidaten de Mol konden spreken. Kees zat daar écht.

De verborgen aanwijzingen
De belangrijkste aanwijzing richting Kees was in de eerste aflevering van het seizoen al gegeven. De hint van de priester wees inderdaad naar Kees, want: The Mole Is Case. Enkele andere verborgen aanwijzingen zaten in de titels van de afleveringen verwerkt. Op die ene ‘mega-aanwijzing’ na waren het dit seizoen geen bijzonder sterke hints. Het dansje ‘Enkel enkel, dubbel dubbel’ is in morse ‘IM’. Ofwel, I Am.. The Mole. Wat een leuk dansje allemaal al niet kan betekenen. Ten slotte zitten we nog altijd met enkele onverklaarbare spelfouten dit seizoen. Iemand?

Beste seizoen ooit
Niet alleen omdat ik het dit jaar voor het eerst al vroeg door had wie de Mol was maakt het een goed seizoen. Zowel inhoudelijk als wat kijkcijfers betreft is het dertiende seizoen een absoluut hoogtepunt. Wekelijks keken er, inclusief uitgesteld kijken, tussen de 2 en de 2,5 miljoen mensen naar Wie is de Mol? en was daarmee vrijwel elke donderdagavond het best bekeken programma van de Nederlandse televisie. De beelden van Zuid-Afrika en de spannende opdrachten maakten elke aflevering een ware speelfilm – hulde aan de makers! En met kandidaten als Daniël – Motherf*cking – Boissevain en Paulien Cornelisse was het een heerlijke groep met kandidaten. Presentator Art Rooijakkers beloofde aan het einde van de terugblik wat menig molloot al hoopte: de Mol gaat weer ondergronds, maar duikt in 2014 weer op. Hopelijk dan mét Televizierring.

Menno Woudt is overtuigd molloot en schepper van Woens.nl – de enige site met een eigen dag in de week!

Paulien of Kees onthult zich als Mol in finale Wie Is de Mol?
WIDM: Waarom Kees Tol de Mol is
Wie Is de Mol? breekt weer kijkcijferrecord

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Wie is de Mol? 2013: Kees Tol is de moedige Mol

 1. Piet

  ”Niet alleen omdat ik het dit jaar voor het eerst al vroeg door had wie de Mol zou zijn is het een goed seizoen”

  Jij dacht toch aan Zarayda als mol?

    /   Reply  / 
  1. Menno Woudt Auteur

   Het was Herman die Zarayda verdacht. Helaas.

     /   Reply  / 
 2. Jonas

  Een geweldig seizoen, maar wel een met een weinig imponerende mol. Eentje die in de slotaflevering een paar keer wel erg gemakkelijk weg komt met argumenten als “ja, ik dacht ik pak wat geld voor de pot, dat wekt vertrouwen”. Ja, ik snap ook dat dat vertrouwen wekt!! Maar dat is nog geen reden om als mol onnodig geld binnen te halen, vandaar dat veel vorige mollen ook nooit zo redeneerden. Waarom 1500e meenemen vanaf die berg? Had gewoon 2 briefjes verscheurd! Waarom een luikje openen met de lasers? Waarom niet gewoon die kerk niet vinden? Tuurlijk, hij had ook een leuke molacties, dat is waar. Daarom eindcijfer 6,5 voor Kees, een 9 voor de serie.

    /   Reply  / 
  1. Bientje

   toch was dit in 13 jaar de op een na laagste pot :-)

     /   Reply  / 
  2. sterretje

   Wat een onzin verhaal, concentreer je maar eerst eens op de feiten.

     /   Reply  / 
 3. gtstfites

  Ik wist het dat hij de mol was, maar ik dacht dat eerst daniel zou winnen, maar daarna Carolien

    /   Reply  / 
 4. gtstfites

  Georgette Schlick (SBS) vertrekt per direct

    /   Reply  / 
 5. Peterke!

  Ik wist echt hartstikke zeker dat Zarayda de mol was vóór ze eruit vloog. Ik baalde echt verschrikkelijk! Vorig jaar had ik hem wel goed vanaf de eerste aflevering al. Anne-Marie, Inge & Yvonne heb ik inmiddels goed gehad als mol. Kan niet wachten tot het volgende seizoen. :)

    /   Reply  / 
 6. Gtstfan

  Geweldig seizoen was dit zeg! Ze verdienen echt de Televizierring dit jaar!!

    /   Reply  / 
 7. me kont

  kees is de mol wie weet dat nou niet wat een ………
  ik wist het vanaf het begin al.

  van me kont….

  geef een reactie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>