Helft extra bezuiniging publieke omroep teruggedraaid

Een kleine opluchting voor Henk Hagoort, Jan Slagter en alle andere voorvechters van de publieke omroep. Niet álles gaat 1 2 3 weg, zo blijkt uit het gisteravond gesloten akkoord tussen de regeringspartijen en D66, SGP en ChristenUnie. Het tweede kabinet Rutte wilde een extra bezuiniging van 100 miljoen euro doorvoeren, bovenop de 200 miljoen euro uit het eerste kabinet Rutte. In het nieuwe begrotingsakkoord staat nu 50 miljoen euro aan bezuinigingen gepland. Een half feestje voor de publieke omroep.

Het is nog niet bekend welke bezuinigingen op de mediabegroting worden geschrapt. De landelijke publieke omroep zou met de oorspronkelijke bezuiniging 45 miljoen euro verliezen.

Henk Hagoort, voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep: ‘We zijn dankbaar dat door dit akkoord de helft van de extra bezuiniging is geschrapt. Samen met de kansen die er liggen voor het verhogen van de eigen inkomsten zorgt dat ervoor dat we een publieke omroep kunnen behouden voor iedereen in Nederland.’

Jan Slagter, de baas van omroep MAX, reageert op Twitter blij op het nieuws van de begroting. ‘Yes 50 miljoen minder bezuinigen op de Publieke Omroep! Wat een week, met een mooi eindresultaat! Zou protesteren helpen?’. Eerder deze week werd op het Malieveld gedemonstreerd tegen de geplande extra 100 miljoen aan bezuinigingen. Een kwart miljoen Nederlanders ondertekenden de petitie ‘Niet 1 2 3 weg’.

Zie ook:
Bert Habets: NPO na bezuinigingen meer budget dan RTL
Veel prominenten afwezig bij omroepprotest Malieveld

 

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>