Stevig knokken voor relaties in Zo Zijn We Niet Getrouwd

csm_Zo-zijn-we-niet-getrouwd-fotografie-Nick-van-Ormondt-3117_fc69ee8974Zo Zijn We Niet Getrouwd. Vanavond is de eerste aflevering van dit nieuwe hulpprogramma op NPO1 te zien. Uit previews in verschillende programma’s de afgelopen week blijkt dat het menens is bij de kandidaten die hulp zoeken. Huwelijken staan op springen en de EO probeert daar te mediaten, met ‘relatie-experts’ Tooske en Bastiaan Ragas.

In het huis van de deelnemers worden camera’s opgehangen, zodat de stellen door middel van de beelden geconfronteerd kunnen worden met hun eigen gedrag. Daarna maken Tooske en Bastiaan samen met een team van therapeuten een plan van aanpak en moet het stel keihard aan het werk.

Gisteren was in RTL Boulevard nog te zien hoe een man aan de keukentafel openlijk vertelde over het overspel van zijn vrouw. Hij plaatste zelfs vraagtekens bij haar zwangerschap: is hij wel de vader? Confronterende beelden die nu naar buiten komen voor een potentieel miljoenenpubliek. Niet alles wordt dan ook uitgezonden, erkent Bastiaan. “We hebben zeker gesprekken gehad maar niet uitzenden. We maken een programma om hun relatie een betere kans te geven.” En met resultaat. “Het is mooi om te zien dat je dankzij therapeuten grote stappen kan maken in een huwelijk. Dat had ik niet helemaal verwacht.” De professionele begeleiding blijft, ook nadat de cameraploegen zijn vertrokken.

Zo Zijn We Niet Getrouwd is een programma dat niet meteen vertrouwd voelt voor de NPO1-kijker, maar lijkt wel een titel te zijn die eerlijk en grondig te werk gaat. De vraag blijft of je als kijker thuis tot zo ver bij vreemden naar binnen wilt gluren.

Zo Zijn We Niet Getrouwd, 21.30 uur, EO (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>