Nieuwe Praatjesmakers op NPO1: The Secret Life of 4 Year Olds

NPO1 lijkt eindelijk met een opvolger te komen van Praatjesmakers, het programma dat Jochem van Gelder met zo veel succes heeft gemaakt voor de NCRV, maar nu al enkele jaren niet is te zien. Zodiak maakt namelijk een Nederlandse serie van de Britse tv-hit The Secret Life of 4 Year Olds. Het programma is volgend jaar op een primetime plek te zien op NPO1.

In The Secret Life of 4 Year Olds worden kinderen op een kleuterschool gefilmd terwijl ze in bepaalde situaties worden gebracht. Zo staat er bijvoorbeeld opeens een chocoladetaart terwijl er geen toezicht is, of worden de kinderen alleen gelaten met een kauwgomballenautomaat die ze absoluut niet aan mogen raken. De camera filmt de situatie, aan de hand van de beelden geven psychologen en therapeuten duiding aan de situatie. Maar ook de natuurlijke omgangsvormen van kleuters worden uitgelegd in The Secret Life of 4 Year Olds.

In Engeland is The Secret Life of 4 Year Olds het meest succesvolle populair-wetenschappelijke programma dat de afgelopen vijf jaar is gelanceerd. Het format is al vele malen verkocht, waaronder dus aan Zodiak die een lokale versie maakt. Welke omroep The Secret Life of 4 Year Olds hier gaat uitzenden, is niet bekend.

Bekijk een impressie van het Britse origineel:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>