Rob Trip leidt het allerlaatste debat: Nederland Kiest

rob tripMorgen gaat Nederland naar de stembus, dat betekent vanavond een laatste tv-debat, traditiegetrouw bij de NOS. De omroep nodigt lijsttrekkers uit van de 14 grootste partijen. Uiteindelijk lijkt het een tweestrijd te worden; na de perikelen van dit weekend en het EénVandaag-debat tussen Rutte en Wilders zijn bijna alle ogen op PVV en VVD gericht, de grootste partijen in de peilingen. Wie neemt na morgen het voortouw in de formatie?

Vanavond eerst nog dat debat, geleid door NOS-anchor Rob Trip. De lijsttrekkers van de acht grotere partijen gaan in tweetallen met elkaar in discussie. De loting vorige maand wees uit dat Jesse Klaver (GroenLinks) en Buma (CDA) het bal openen, daarna volgen Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP), Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en Mark Rutte (VVD), gevolgd door Lodewijk Asscher (PvdA) en Geert Wilders (PVV). Daarna volgt een tweede ronde: CDA-D66, SP-PvdA, VVD-GroenLinks en PVV-ChristenUnie. Alle acht partijen mogen één keer een stelling aandragen.

Aan het begin van de uitzending debatteren de lijsttrekkers van de zes kleinere partijen in drietallen: Kees Van der Staaij (SGP), Henk Krol (50 Plus) en Jacques Monasch (Nieuwe Wegen) kruisen de degens, daarna treffen Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK) en Jan Roos (VNL) elkaar.

Later die avond in Pauw & Jinek geven de lijsttrekkers nog een laatste keer gas in een extra lange uitzending van de goed bekeken talkshow. Mark Rutte, Sybrand Buma, Jesse Klaver, Emile Roemer, Lodewijk Asscher, Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers schuiven aan om na te praten over het slotdebat. Lijsttrekkers Jan Roos, Henk Krol, Kees van der Staaij, Marianne Thieme en Sylvana Simons zijn ook te gast. Xander van der Wulp, Joost Vullings en Jort Kelder blikken ook terug op het slotdebat en bespreken de hoogte- en dieptepunten van de verkiezingscampagne.

NOS Nederland Kiest: Het Debat, 20.30 uur, NOS (NPO1)
Pauw & Jinek, 23.00 uur, BNN/Vara & KRO-NCRV (NPO1)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rob Trip leidt het allerlaatste debat: Nederland Kiest

  1. Karel Bruinsma

    Dhr. Van de Staaij verteldt dat leven heilig is en dat zijn partij daarom het initiatief voltooid leven niet steunt. Maar de SGP is wél voor de doodstraf. Hoe kan dat?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>