Revanche voor NOS met Nederland Kiest: Het Vervolg

annechien steenhuizenDe NOS zal zich de uitslagenavond gisteren toch anders hebben voorgesteld. Meteen om 21.00 uur heeft Dionne Stax wat technische problemen waardoor die lang verwachte exitpoll niet goed in beeld komt. Maar het programma heeft vooral pech dat de uitslagen per gemeente later dan verwacht binnendruppelen. Veel later. Terwijl het in beeld brengen van deze resultaten een aanzienlijk deel van het programma vormen. Nederland Kiest: de Uitslagen is daardoor niet zo informatief als beoogd. Tijd voor revanche in Nederland Kiest: Het Vervolg.

Want zoals velen heeft ook de NOS de versnipperde verkiezingsuitslag aan zien komen, waardoor de politieke partijen voor een uitdaging staan om tot een meerderheidscoalitie te komen. Daar gaat de omroep rond het middaguur mee verder onder leiding van Annechien Steenhuizen.

“We laten zien welke keuzes de kiezers hebben gemaakt en maken tegelijk de verbinding met de landelijke politiek. Dat doen we door op verschillende locaties met verschillende kiezers te praten. Onze verslaggevers zijn in Zaandam, Roosendaal, Rotterdam, Apeldoorn, Rijs en Roermond”, stelt de omroep. “Wat betekent de verkiezingsuitslag voor de kiezers daar? Welke beloftes willen ze terugzien? Uiteraard zijn onze verslaggevers ook in Den Haag, waar de partijen bijeen zijn. In de studio zit Xander van der Wulp voor de politieke duiding, de cijfers worden gepresenteerd door Mark Visser. Studiogast is Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.”

Nederland Kiest: Het Vervolg, 12.00 uur, NOS (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>