‘Publieke omroep werkt aan amusementstoets’

0419_NPODe publieke omroep houdt de eigen programmering nog eens kritisch tegen het licht, na aanhoudende kritiek vanuit de politiek over de taken die de omroepen zouden moeten vervullen. Flink wat titels zouden nu niet bij een publieke omroep thuis horen. De Telegraaf meldt vandaag dat er wordt gewerkt aan een amusementstoets.

Op NPO1, 2 of 3 zijn nu nog programma’s als Eén Tegen 100, Ranking the Stars, De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld en Mindf*ck te zien. Stuk voor stuk titels die amuseren, maar ook een andere pijler dragen, bijvoorbeeld cultuur, educatie of populair-wetenschappelijk.

De amusementstoets moet nu duidelijk maken waar de grens ligt. De Telegraaf: “Om welke programma’s het daadwerkelijk gaat, is nog niet bekend. Daarnaast krijgen de makers mogelijk na een eerste ’afkeur’ de kans om het format aan te passen. De toetsing vindt overigens pas ná uitzending plaats.” Volgend jaar zou de amusementstoets een schifting moeten hebben gemaakt.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>