Strijd op late night: Pauw en Jinek mogelijk structureel om 22.30 uur

pauw jinekIn de zomermaanden is de late night talkshow Jinek al om 22.30 uur te zien in plaats vanaf 23.00 uur. Jinek komt daarmee recht tegenover RTL Late Night te staan. En de publieke omroep overweegt om dat na de zomermaanden zo te laten. Omroepbaas Frans Klein ontkent dat dit een aanval is op de commerciële concurrent; hij noemt het zelfs een voordeel voor de kijker.

In De Telegraaf legt hij uit: “We hebben dit voornemen vorig jaar zomer al bekendgemaakt. RTL Late Night was toen nog de bovenliggende partij en niemand kon bevroeden dat het opeens omgekeerd zou zijn. Onze late night sluit in de zomer aan bij Nieuwsuur dat dan vroeger stopt. Wij willen de komende maanden onderzoeken of het eerdere tijdstip beter bij ons publiek past. Wanneer de programmering maar iets uitloopt, is Pauw of Jinek pas na middernacht afgelopen en dat vinden veel kijkers te laat. Of we na de zomer blijven vasthouden aan 22.30 uur kan ik nu nog niet zeggen. Tegenover RTL Late Night beginnen is wel een voordeel: kijkers kunnen de beste keuze op hetzelfde moment maken.”

Overigens blijft NPO1 wel tot middernacht uitzenden in de zomer, nu Paul de Leeuw mag experimenteren onder de naam Lekker Laat. “Daarmee hopen we nieuwe kijkers te bereiken en het huidige publiek te verrassen.”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>