Nieuwe zaterdag NPO1: Beste Zangers, Stadsmormels en Kleine Lettertjes

stadsmormelsNPO1 komt met een gloednieuwe zaterdagavond bestaande uit de vertrouwde succesformule De Beste Zangers en twee totaal nieuwe formats: De Kleine Lettertjes en Stadsmormels. De publieke omroep hoopt het hele gezin te trekken met de drie titels.

Stadsmormels is een natuurserie in de lijn van De Nieuwe Wildernis, maar dan over diertjes in onze hoofdstad. Natuurfilmer Marc van Fucht volgde maandenlang de vos, de ooievaar, de muis, de meerkoet, de parkiet en het konijn, die van onze hoofdstad een thuis hebben gemaakt. Met mildironische blik laat StadsMormels ook zien hoe wij mensen ons enorm druk maken over de dieren en verschrikkelijk ons best doen om alles te reguleren, af te stemmen en in juiste banen te leiden, én hoe de dieren zich daar helemaal niets van aantrekken.

De Kleine Lettertjes is een quiz waarin BN’ers worden getest op hun kennis op het gebied van regels en wetgeving: van politieverordening tot grondrecht, van huisregel tot Algemene Voorwaarden. Jörgen Raymann presenteert, ‘raadsmannen’ Thomas van Luyn en Pieter Derks staan de BN’ers bij.  Rechter Martine van Rijn, in het dagelijks leven werkzaam als kantonrechter, geeft deskundig commentaar op de soms onbegrijpelijke regels.

de beste zangersAan De Beste Zangers doen dit seizoen Tommie Christiaan, Maan de Steenwinkel, Brace, Tania Kross, Dennie Christian, Kenny B en Anita Meyer mee. In de eerste aflevering staat Maan centraal. Overigens zou het mij niet verbazen als AvroTros deze zangeres op het oog heeft om volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival te sturen; met OG3NE is eenzelfde traject afgelegd. Eerst The Voice winnen, daarna wat singles uitbrengen, de bekendheid vergroten via De Beste Zangers en dan op naar Europa!

De Beste Zangers, 20.30 uur, AvroTros (NPO1)
De Kleine Lettertjes, 21.20 uur, NTR (NPO1)
Stadsmormels, 22.05 uur, BNN/Vara (NPO1)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>