AH-supermarktmanager Harry Piekema kondigt vertrek aan

Zo op de valreep van 2014 is er nog een Nederlander bekend van tv die afscheid gaat nemen van het Nederlands publiek. Harry Piekema legt zijn rol als supermarktmanager voor Albert Heijn neer. Vandaag gaat z’n allerlaatste commercial op zender, nog tot het einde van het jaar. Vanaf 1 januari slaat de grootgrutter dan een andere weg in. En dat is best even slikken.

Want heel eerlijk: ik heb het afgelopen jaar best wel eens gedacht: tijd voor vernieuwing AH, dat kunstje met Harry is nou wel klaar. Maar als je dan het bericht leest dat hij gaat stoppen, is dat toch schrikken. Temeer Harry met zijn olijke blik en klunzigheid toch al snel een glimlach op je gezicht toverde.

Piekema was op 19 juni 2004 voor het eerst te zien in een spotje van Albert Heijn. Na 153 tv-commercials zet hij er een punt achter. ”Ik wil een aantal nieuwe projecten gaan doen en dat is niet meer te combineren

Voor Albert Heijn zijn het ook spannende tijden. Het is geen geheim dat supermarkten elkaar sterk beconcurreren, een goeie reclamecampagne is daarbij essentieel. Inmiddels hebben andere supermarkten ook voor vaste boegbeelden gekozen, zoals C1000 met Jack Wouterse en Cas Jansen, Jumbo met het gezin met Frank Lammers en Maike Meijer en Plus met zijn eigen supermarktpersoneel. In die zin was Harry Piekema van AH niet heel onderscheidend meer.

Voor de supermarkt zelf komt het vertrek natuurlijk niet als een verrassing, die zullen echt wel een nieuwe campagne in de steigers hebben staan. Ik ben heel benieuwd welke!

Bekijk de laatste commercial van Harry:

1 Reacties // Reageer

One thought on “AH-supermarktmanager Harry Piekema kondigt vertrek aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>