Aderlating voor SBS: Robert Ten Brink ook naar RTL

Robert Ten BrinkHet is deze week beslist niet de week van SBS. Na aanhoudende geruchten dat de zender een conflict had met de Lotto over Weekend Miljonairs, zag SBS vorige week ongewild de quiz verhuizen naar RTL. Vandaag komt daar nog eens bovenop, dat ook presentator Robert Ten Brink vertrekt. Hij was ‘heel erg boos’ over de mislukte onderhandelingen, waardoor Ten Brink ook nog eens in één klap werkloos was geworden bij SBS. Blijkbaar heeft Ten Brink nu de eer aan zichzelf gehouden en is hij met zijn quiz meeverhuisd, meldt SBS Shownieuws.
Uit het item in de entertainmentrubriek bleek dat SBS geen ruimte meer had voor Ten Brink in de programmering. De presentator gaf vorig jaar al aan te willen stoppen met zijn andere programma, All You Need Is Love, omdat dit te bewerkelijk is. Ten Brink heeft nooit zijn voorliefde voor quizzen onder stoelen of banken gestoken. Overigens gaf Ten Brink eerder al aan te werken aan een ander, minder bewerkelijk liefdesprogramma. Het is onduidelijk of dit nu nog doorgaat, en als dit het geval is, of SBS of RTL het gaat uitzenden.

Evenmin staat nog niet vast of Ten Brink de quiz Weekend Miljonairs blijft presenteren, al ligt dit wel voor de hand. Ten Brink staat namelijk ook onder contract bij producent Endemol. Vorige week gaf de presentator al aan het niet te kunnen rijmen dat hij het programma niet meer zou kunnen presenteren, terwijl hij nog wel bij de producent onder contract staat.

Voor SBS is het vertrek een grote aderlating. In 1998 kreeg Ten Brink een contract voor vijf jaar aangeboden, in mei 2004 is dit nog eens met 4 jaar verlengd. Maar de samenwerking is dus ruim twee jaar eerder verbroken. Dat terwijl Ten Brink naast Wendy van Dijk één van de meest exclusieve gezichten van SBS was.

Het argument dat er geen ruimte meer was in de programmering, lijkt dan ook een slecht excuus. Immers, op de zaterdagavond is toch echt een gat van een uur gevallen door het vertrek van Weekend Miljonairs. Ik ben benieuwd of SBS ooit nog voor de echte reden zal uitkomen. Maar voor zover we het nu kunnen bekijken, heeft Ten Brink er verstandig aan gedaan de eer aan zichzelf te houden.

Zie ook:
- RTL 4 komt al snel met Weekend Miljonairs
- Ten Brink werkt aan nieuw format All You Need Is Love
- Ten Brink draait verschrikkelijk All You Need Is Love eigenhandig nek om

1 Reacties // Reageer

One thought on “Aderlating voor SBS: Robert Ten Brink ook naar RTL

  1. iekje

    Robert heeft groot gelijk dat hij bij SBS is vertrokken. Zitten zeuren omdat het programma naar RTL4 is gegaan, is SBS hun eigen schuld. Hadden ze maar niet moeten roepen en schreeuwen dat het niet meer bij hun ‘doelgroep’ paste.

    Ik hoop dat Robert een leuk programma ervoor terug krijgt. Hij is echt zo’n ‘familyman’, die mensen in hun harten kan raken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>