Ook de Britten gaan op modellenjacht

De hype rondom America’s Next Topmodel is mij volledig ontgaan. In het afgelopen winterseizoen werd deze modellen-talentenjacht uitgezonden maar ik geloof niet dat ik er ook maar één aflevering van heb gezien. Pas tegen het eind hoorde ik de ene na de andere vriendin er over kakelen. Vooral de scene waarin een meisje nogal bruut flauwviel zou spraakmakend zijn geweest. Naast het ongezouten commentaar van een immer mondige jury. Misschien moet ik er dus vanavond maar eens voor gaan klaarzitten, als RTL 5 Britain’s Next Topmodel uitzendt.

In de talentenjacht strijden twaalf schone vrouwen om een carrière op de catwalk. Telkens moet er eentje afvallen – anders is er geen spanningselement in de serie. De kandidaten moeten modellenpotentie hebben, en ze moeten er heel goed uitzien. Om daarover te oordelen, is er een meedogenloze jury.

De Britse serie is een afgeleide van de Amerikaanse. Ik heb geen idee hoe goed of vergeten de winnares van de Amerikaanse variant terecht is gekomen, aangezien ik het niet heb gevolgd. Maar als Britain’s Next Topmodel vanavond nou bevalt, kan ik er straks ook over meepraten

Oja, de presentatie ligt in handen van Lisa Snowdon, de ex van George Clooney.

Britain’s Next Topmodel, 19.00 uur, RTL 5

Zie ook:
- Vrouw: Winnares America’s Next Top Model bekend
- Fashion: Op jacht naar het nieuwste Britse topmodel
- Fashion: Deutschland’s next topmodel

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Ook de Britten gaan op modellenjacht

 1. Pink Lady

  Hey allemaal Zou er in Nederland ook een Nederlands Next Topmodel op tv komen?

  * dan ga ik zeker meedoen :-)

  Pink Lady :-)

    /   Reply  / 
 2. Chiel

  @ Pink lady

  Model worden: voor veel jonge meiden een droom van jewelste. Dat wist Tyra Banks ook, en die verzon daarom ooit in een wilde bui een reality-programma rondom modellen: America’s Next Top Model. Het bleek een van de weinige succesvolle programma’s voor UPN. Inmiddels wordt dan ook al seizoen 6 uitgezonden, en zijn 7 en 8 al besteld. Vele landen hebben al hun eigen variant op de versie. Tot voor kort was Nederland daar niet een van, maar daar komt verandering in. Endemol werkt al een flinke tijd aan een ‘America’s Next Top Model’-achtig programma in combinatie met de jaarlijkse ModelMasters-Modellenwedstrijd. Sterker nog: al in september 2004 berichtten we erover. Het leek erop dat men de plannen in de ijskast gezet had, want afgelopen seizoen kwam die Nederlandse variant niet. Yorin zou destijds de gelukkige omroep hebben moeten worden.
  Komend seizoen lijkt het dan toch te gaan gebeuren. Endemol is inmiddels begonnen aan het werven van personeel. Deze zomer beginnen de opnames. 10 meiden zullen in een reality serie gevolgd gaan worden. De zender is nog niet officieel bekend, maar waarschijnlijk is het RTL 5. (TVtoekomst)

    /   Reply  / 
 3. Pink Lady

  Thanks chiel voor je erg snelle reactie…:-) Lijkt met erg leuk een Nederlandse versie van america’s next topmodel…( ik had er ook al iets over gelezen ) Inderdaad de wens van elke meid om daar aan mee te doen & model te worden.Ik zou niet weten wat de eisen zijn om daar aan mee te doen..? Hopelijk krijg ik nog een reactie terug Groetjes Pink Lady :-) )

    /   Reply  / 
 4. Chiel

  Gewoon de promofilmpjes op RTL in de gaten houden, en de RTL sites!

    /   Reply  / 
 5. Herman

  rtl sites is idd beter om te checken. die promofilmpjes komen wrs pas als de eerste opnames al achter de rug zijn.

    /   Reply  / 
 6. Chiel

  Ik bedoelde de “we zoeken kandidaten” filmpjes. Net als nu voor De afvallers en Groeten uit de rimboe

    /   Reply  / 
 7. Pink Lady

  Ik zal wel de RTL site in de gaten houden.. volgens mij als je de filmpjes op RTL 4 ziet.. ben je al te laat met inschrijven…

  Werk jij voor RTL 4 chiel? zoeken jullie meiden die mee willen doen? (via kandidaten filmpjes) Bedoel jij dat? Groetjes Pink Lady

    /   Reply  / 
 8. Chiel

  Ik werk niet voor RTL. Weet er alleen het een en ander van :)

    /   Reply  / 
 9. Pink Lady

  Oke ik dacht het.. omdat je er zoveel van af weet.. vind jij het ook een leuk programma dan? :-) )

    /   Reply  / 
 10. Chiel

  Nee, nog niet eens… Niet mijn soort programma wat mij boeit.

    /   Reply  / 
 11. Pink Lady

  Oh oke, ieders zijn eigen mening

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>