De toekomst van de Talpa-boegbeelden

Linda de Mol is verzekerd van werk bij RTL. Ook Beau van Erven Dorens en Jack Spijkerman lijken definitief te zijn ondergebracht bij RTL. Van Caroline Tensen wordt gefluisterd dat ze voortaan bij de NCRV te zien is. Maar hoe zit het met al die andere Talpa-boegbeelden? Mogen zij mee naar de nieuwe werkgever RTL? Zappen maakte een overzicht.

John de Mol heeft in 2005 talloze tv-coryfeëen aangetrokken. Een aantal van hen is al lang niet meer bij Talpa te zien maar is inmiddels elders ondergebracht, zoals Ivo Niehe, Angela Groothuizen, Froukje de Both en Jort Kelder. Anderen zullen misschien nooit een vast contract hebben gehad maar op freelance basis hebben gewerkt bij de zender.

Evengoed is van de volgende presentatoren nog onduidelijk of zij na de zomer nog presenteren voor Tien/RTL:

Anouk Smulders
Jan-Joost van Gangelen
Wilfred Genee
Jan Mulder
Humberto Tan
Frits Barend
Bridget Maasland
Cees Geel
Gordon
Rob Stenders
Winston Gerschtanowitz
Ernst-Paul Hasselbach
Harmke Pijpers

De sportmensen lijken verzekerd van werk bij RTL. "Want", zoals Fons van Westerloo in Boulevard al zei. "We moeten straks heel wat uren voetbal op televisie brengen. Daar hebben we mensen voor nodig." Van Westerloo zei ook dat Wilfred Genee gewoon welkom is. Zappen blijft toch andere geluiden horen.

Van Westerloo gaf ook al aan graag verder te gaan met Expeditie Robinson en Joling & Gordon over de Vloer. Dat laatste kan nog wel eens lastig worden. Naast het feit dat Joling zelf sterk twijfelt over een vervolg, is laatstgenoemde ook niet de meest welkome ster bij RTL. Gedurende de ijsoorlog was hij lange tijd zelfs persona non grata in RTL-programma's. Kan een reality-show met hem en Gordon dan wel? Zeker is dat SBS dit najaar Gerard Joling weer gaat inzetten bij groot amusement in het weekend.

Ook Bridget Maasland lijkt verzekerd van werk. Zij werkt momenteel aan de serie Hoe Word Ik een New Yorkse Vrouw. Dat is een typisch Tien-programma dat zeer waarschijnlijk onderdak krijgt bij RTL.

De komende dagen en weken zal er meer duidelijk worden over de toekomst van al deze sterren. Zappen blijft je op de hoogte houden.

Zie ook:
- En het is rond: RTL neemt Talpa over!
- De Mol: Geen mislukking maar opportunity

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “De toekomst van de Talpa-boegbeelden

 1. Bart

  De volgende mensen hoeven zich echt geen zorgen te maken, gaan mee naar RTL:
  Jan-Joost van Gangelen (RTL Sport)
  Wilfred Genee (RTL Sport)
  Humberto Tan (RTL Sport)
  Bridget Maasland (Hoe word ik…. (Rtl 5)
  Gordon
  Winston Gerschtanowitz
  Ernst-Paul Hasselbach (Exp. Robinson)

  Geen paniek voor:
  Cees Geel (is vooral acteur)
  Rob Stenders (heeft baan bij Vara)

  Wel problematisch:
  Anouk Smulders
  Jan Mulder
  Frits Barend
  Harmke Pijpers

    /   Reply  / 
 2. Daan

  Voor Frits Barend is er ook altijd wel iets te vinden. Dan knikkeren ze die Sonja maar van de buis.

    /   Reply  / 
 3. Simon

  Angela Groothuizen, Froukje de Both, Jort Kelder en Harmke Pijpers hebben volgens mij nooit een vast contract gehad bij Tien. Dat misverstand is ook bij Caroline Tensen, ze had een vast contract met de Postcode Loterij maar niet met Tien!

  Froukje de Both heeft alleen Thuis gedaan, net als Angela Groothuizen. Waar zit Angela nu eigenlijk, Herman??? Jort Kelder deed alleen de TV-Competitie (En NSE), ook geen vast contract dus. Harmke Pijpers is al een jaar niet meer te zien op Tien en heeft volgens mij ook nooit een vast contract gehad, ze deed alleen NSE.

  Het wordt voor Frits Barend, Jan Mulder, Jan van Halst en Ruud Gullit (analisten van Tien) idd erg lastig om bij RTL aan de slag te komen. Bij RTL zit de analist Johan Derksen al en ik vraag me af of ze er daar nog 4 bij kunnen gebruiken.

  Verder nog een probleemgeval: De voetbalcommentatoren. Wat gaat daarmee gebeuren? Bij RTL zitten er al een paar, bij Tien daarentegen zitten er een heleboel!

  Ik denk sowieso niet dat alle Tien-presentatoren onderdak vinden bij RTL. Waar moet RTL al die presentatoren laten?! Zelf hebben ze er al genoeg in huis.

    /   Reply  / 
 4. TJ

  Bridget gaat toch mee?
  Ze zei “ik ben blij dat er iets gebeurt en WE veder kunnen.”

    /   Reply  / 
 5. Sandra

  Bron? Hoe weet je zeker dat die 2 namen mee gaan? Oke’ je hoort op Shownieuws de namen Linda en Beau die zeker mee gaan. Maar volgens Albert bij Boulevard moet iedereen nog gesprekken voeren met RTL voordat het zeker is. Behalve Linda de Mol.

    /   Reply  / 
 6. Simon

  @ TJ
  Ik heb iets gehoord van het programma: Hoe word ik een New Yorker? .

  @ Sandra
  Fons zei in blvd dat hij Beau graag terug ziet keren!

    /   Reply  / 
 7. Sandra

  @Simon
  Maar dat wil nog niet zeggen, dat Beau zeker terug keert naar RTL. Omdat hij nog gesprekken moet voeren. Overigens zei Henkjan Smits vanavond in Shownieuws dat het gewoon zo goed als zeker is dat Beau mee gaat. Maar eerst volgen dus nog de gesprekken met RTL.

    /   Reply  / 
 8. rtl * nl

  En Andre van Duin? Ik verwacht wel dat die ook (weer) bij RTL te zien zal zijn, toch?

  Ik hoop het wel. Zou het leuk vinden als Wie Ben Ik? weer terug komt.

    /   Reply  / 
 9. Bart

  @ Simon:

  De voetbalcommentatoren zijn in dienst van Eyeworks, die het voetbal maakte voor Tien en gaat maken voor RTL. Deze commentatoren werken ook voor Tele2.

  Over hen hoef je je geen zorgen te maken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>