RTL 7 mannenzender, RTL 8 herhaalkanaal

Bij de bekendmaking van de overname van Talpa werd gezegd dat het vierde kanaal een vrouwelijk karakter zou krijgen om later te veranderen in een interactieve zender. Daar is op de najaarspresentatie nog weinig van te merken. RTL 8 wordt vooral gebruikt om de grote programma's te herhalen, eigenlijk de functie die RTL 7 tot op heden vervulde. Die zender gaat zich nu meer op de man richten.

RTL 8 krijgt vrijwel alle Amerikaanse talkshows en buitenlandse soaps van RTL 4 in de vooravond te verwerken. Vanaf half negen worden dan nog eens de grote programma's opnieuw uitgezonden, zoals Idols, Gooische Vrouwen, Alaska, Beauty & De Nerd, Hoe Word Ik Een NY Vrouw, Lost in Tokio, Weekend Miljonairs, Achmea Kennisquiz en ga zo maar door.

De nieuwe programma's van RTL 8 zijn op een hand te tellen. Op werkdagen komt om 20.00 uur Een Plek Onder De Zon gevolgd. Op de late avond volgt Kinderziekenhuis aansluitend op As The World Turns. RTL benadrukt  overigens dat de zender pas gaat draaien als de NMa goedkeuring heeft verleend.

RTL 7 vult zijn vooravond met relatief goedkope buitenlandse producties als The A-Team, Law & Order en De Pfaffs. Om half negen wordt dan een 'mannenfilm' uitgezonden. Denk daarbij aan films met Rocky, Schwarzenegger of Jack Nicholson. Verder zijn er programma's als Politie Op Je Hielen, Mayday Mayday, Inferno 112 en Arrestatieteam USA te zien.

Natuurlijk ontbreekt het niet aan sport op RTL 7. Jan Joost van Gangelen is mee naar RTL en maakt er Voetbal op Vrijdag (er zijn ook Zaterdag en Zondag-edities). Verder zijn er hoogtepunten uit de Jupiler League en volgen er ongetwijfeld nog meer buitenlandse voetbalcompetities; Talpa kocht namelijk een dozijn van deze uitzendrechten. Naast Voetbal is er volop ruimte voor poker, formule 1 en andere autoprogramma's.

Het is duidelijk: RTL 4 en 5 voor de massa, RTL 7 als doelgroepzender en RTL 8 als een voorlopig opvullertje. Het is natuurlijk ook lastig die vierde zender goed neer te zenden als de NMa nog een streep door het hele plan kan zetten.

Zie ook:
- RTL 4 blijft vasthouden aan CSI
- Stevige impuls aan vooravond en primetime-slot RTL 5
- RTL-Talpa is een feit. Sterfhuisconstructie vierde zender?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>