Prison Break terug bij RTL 5: Ontsnapt Michael uit Sona?

Het is alweer bijna een jaar geleden dat RTL 5 voor het laatst een aflevering van Prison Break uitzond. De staking van de scriptschrijvers gooide roet in het eten. De makers kozen er niet voor om het derde seizoen dan maar af te raffelen, de opnames werden stilgelegd. Maar vanavond is het zo ver, Prison Break wordt hervat. Niet meer op donderdagavond maar voortaan op dinsdagen. Om het geheugen op te frissen eerst nog een keer aflevering 8 uit seizoen 3, vanaf volgende week nieuwe afleveringen.

Hoe zat het ook alweer? Michael Scofield is opgepakt in Panama en in de gevangenis Sona terechtgekomen. Al snel blijkt dat hij met opzet daar is geplaatst. Zijn imago als 'prison breaker' is hem voorbijgesneld en kwade figuren willen dat hij ene James Whistler bevrijd uit Sona. En Sona is geen normale gevangenis, het is meer een soort vechthok omringd door hekken onder stroom en bewakers met geweren. Ontsnappen lijkt onmogelijk. Tot overmaat van ramp zit Michael er gevangen met pedo-psycho T-Bag en de verslaade ex-agent Mahone.

Ondertussen onderhandelt broertje Lincoln met de vijand. Die zijn niet voor de poes, want zonder blikken of blozen hebben ze dokter Sarah onthoofd. Zij was het vriendinnetje van Michael en lange tijd heeft Lincoln haar dood verzwegen voor hem. Want Lincoln weet: zonder Sarah zet Michael niet door, het is zijn enige drijfveer. Terwijl Michael zijn zoon nog heeft te bevrijden uit handen van deze maffia.

Kortom: seizoen 3 van Prison Break is weer griezelig spannend. Wel opmerkelijk dat Michael constant in zijn blauwgrijze longsleeve blijft rondlopen, terwijl het in die tent minstens 35 graden Celcius moet zijn. Misschien een praktische ingeving van de makers om het schilderij aan tatoeages op zijn lijf niet telkens te hoeven aanbrengen.

Uitzending gemist?
Aflevering van Prison Break gemist? Op Surfthechannel kun je eenvoudig populaire buitenlandse series streaming terugkijken. Deze zijn dan wel voorzien van Aziatische ondertiteling. Check in je tv-gids of op IMDB welke aflevering je moet hebben.

Prison Break, 21.25 uur, RTL 5

Zie ook:
- Prison Break: Een ideaal instapmoment voor nieuwe kijkers
- Bereid je voor op spannende Prison Break-cliffhanger
- De vlucht van Prison Break gaat voort

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Prison Break terug bij RTL 5: Ontsnapt Michael uit Sona?

 1. Nick

  EINDELIJK :D :D :D

    /   Reply  / 
 2. anoniem

  sara leeft toch nog?

    /   Reply  / 
 3. J.Jay

  Klopt,ze laten haar terug komen omdat ze toch een belangrijke schakel was in de serie.Ze komt waarschijnlijk terug in seizoen 4 of 5.

  Ik kijk er echt naar uit.Geweldige serie maar ze moeten oppassen dat ze het niet uitmelken.

    /   Reply  / 
 4. KJ

  Inderdaad, Sarah komt gelijk in de eerste twee aflevering van seizoen 4 terug, dat is echt het beste seizoen ever!
  Helaas heeft ook Amerika nu even een kleine stop voordat de negende (heb ik dat goed?) aflevering weer op TV komt …
  Ben erg benieuwd aan welke ziekte Michael nu leidt … die bloedneuzen zijn erg verontrustend

    /   Reply  / 
 5. Mart

  ze melken het echt niet uit hoor. is al weer een jaar geleden. CSI dat melken ze uit net als sbs met ncis en house

    /   Reply  / 
 6. KJ

  Ja maar CSI, House en NCIS is niet echt een verhaalserie, maar mee zo’n serie waar het (op specials na) toch niet echt op elkaar aan loopt. Op de dood van collega’s en de privé zaken na dan, die langs de grote draad heenlopen.
  Prison Break wordt nu inderdaad wel een beetje uitgemolken hoewel ik het heel erg jammer zou vinden als het stopt bij seizoen 4. Maar het kan niet anders, het enige waar ze nu nog echt voor vechten is het neerbrengen van de Company en waarschijnlijk de ziekte van Michael. Ze kunnen het hele verhaal rondom de Company niet nog meer uitmelken, ik vind het nu alweer een beetje té veel worden (op General Krantz na dan, I love the Pad Man) =p

    /   Reply  / 
 7. lok

  jullie vertellen veel te veel!!!
  kijk gewoon dan zie je zelf wat er gebeurt!!!!
  hahaahaaha ik weet het al!!!!
  heb seizoen 4 lekker al gezien!!!!

    /   Reply  / 
 8. Anita

  stoppen ze nou na seizoen 4 met prison break:O???

    /   Reply  / 
 9. Nick

  Ja, vandaag officieel bevestigt door FOX

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>