RTL ontketent Sinterklaas-oorlog

Het hek is van de dam! Ouders doen er verstandig aan hun jonge kinderen de komende tijd verstoken te houden van ELKE VORM van televisie want dit jaar is er geen ijsoorlog, geen Idols-oorlog maar een Sinterklaas-oorlog. Het was al bekend dat de Sint dit jaar drie avonturen tegelijkertijd op televisie beleeft en in twee Sinterklaas-films in de bioscoop speelt. Bovendien wordt de kraker Waar Is het Paard van Sinterklaas dit jaar op Nederland 3 vertoond. Maar nu zijn er ook nog eens twee grote Sinterklaas-feesten, georganiseerd door RTL en SBS. Op dezelfde dag!

Op 28 en 29 november vindt Het Feest van Sinterklaas in Ahoy’ plaats. Wordt al jaren gevierd en SBS 6 is zo vriendelijk om die traditie voort te zetten. Het Feest van Sinterklaas was dus de eerste.

Nu heb je ook de serie De Club van Sinterklaas, tot vorig jaar altijd bij Jetix vertoond maar dit jaar overgenomen door RTL 4. Die op 29 november ook maar meteen het De Club van Sinterklaas-feest geeft in De Jaarbeurs in Utrecht. Vrijwel alle prominente pieten uit de serie komen opdagen: Hoge Hoogte Piet, Hokuspokuspiet, Hulppiet, Muziekpiet, Profpiet, Kluspiet en Testpiet.

Dan is er dus ook nog de NPS, die het dagelijkse Sinterklaas-journaal met Dieuwertje Blok presenteert. Voor zover bekend wordt er namens dit programma geen feest gegeven. Al heb ik me laten vertellen dat zowel de Amsterdam ArenA als de Heineken Music Hall nog beschikbaar zijn (tip, NPS!!!)

Nee, alle gekheid op een stokje: dit is natuurlijk waanzin ten top. En schandalig dat er zoveel partijen springen op een mooie traditie die toch het beste instand blijft met één mooi journaal.

Ik ben dan ook heel benieuwd of er genoeg adverteerders en sponsoren zijn om deze waanzin in 2010 nog een keer mogelijk te maken…

Zie ook:
- RTL 4 neemt De Club van Sinterklaas over
- Sinterklaas dit jaar met drie avonturen op tv: Slot Marsepeinstein nieuw

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “RTL ontketent Sinterklaas-oorlog

 1. Rick

  Onzin natuurlijk; schande dat Mojo ‘vreemd gaat’ in dit geval en met SBS een nieuwe partner ziet, terwijl al sinds 2001 DCvS een onderdeel is van Het Feest…

    /   Reply  / 
  1. michel

   Daar is niks schandaligs is aan. Het hoort niet bij elkaar. Heeft het nooit gedaan. Het was erg onzeker of De club dit jaar wel op tv zou zijn dus koos Mojo om naar SBS6 tegaan. Deze wilden het feest graag koppellen aan de films en kwam goed uit want, hierdoor verschijnt ook Coole Piet weer op Het feest.

     /   Reply  / 
   1. Hendrik

    1. Coole Piet bestaat niet meer
    2. Mojo wist blijkbaar al lang dat club van sint naar rtl zou gaan, maar koos bewust niet hiervoor
    3. opnames schijnen al een tijdje bezig te zijn dus zal het al lang bekend zijn dat het door zou gaan op rtl
    4. als dat niet schandalig is, is het ook niet schandalig dat meerdere zenders een sinterklaasprogramma maken, en dat het journaal zeker niet het alleenrecht zou moeten hebben. Kwam pas 2 jaar na de club, dus…

      /   Reply  / 
    1. michel

     1)Beter je huiswerk doen! Cool Piet bestaat nog steeds in de bioscoopfilms. Ze mochten alleen niet de naam Coole Piet gebruiken. Vandaar dat ze nu zijn voornaam Diego gebruiken.

     2) Mojo wist dat nog niet want, het is lang onduidelijk geweest of Jetix nou wel of niet De club ging uitzenden. De opnames waren immers al grotendeels gedaan. Als de zender Jetix bleef heten gingen ze het uitzenden als het Disney werd niet. (Disney wil geen figuren die niet Disney gerelateerd zijn zoals in dit geval Sinterklaas) Mojo koos eieren voor zijn geld en SBS hapte toe. Deze had inmiddels al de rechten van de beide Bioscoopfiilms dus wilde het feest graag daaran op hangen en zat dus niet te wachten op De Club. Dus nu hapte RTL toe voor De club.

     3)De opnames waren al grotendeels gedaan. (Ze beginnen altijd al in Januari met filmen) RTL4 kon waarschijnlijk De club heel goedkoop overnemen en ze hebben gelijk. Ze gaan nu ook nog een feest er aan hangen dus dat verdient zijn geld wel terug.

     4) Het is zeker niet schandalig dat meerdrre zender een Sinterklaasprogramma maken en dat zeg ik ook niet. Het zou alleen wel fijn zijn als ze in dit geval voor de kinderen een beetje zouden proberen samen te werken.

       /   Reply  / 
 2. michel

  Het zat er dik in dat RTL4 dit zou doen he. Beetje jammer! SBS heeft gewoon het grote feest en zend de films uit. RTL4 De club en Zapp het Journaal en de intocht. Ik vind 1 Journaal te weinig Herman en wat dat betreft heeft dan De club meer bestaansrecht want, deze bestond eerder.

  Ik zeg zenders (ook Nickelodeon) sla de handen in een en werk samen! Verwijs in elkaars programma’s na elkaar en verpest het niet voor de kinderen!

  Nps doe niet zo moeilijk en organiseer die intocht gewoon samen en het zelfde geld voor Het feest!

    /   Reply  / 
 3. Chiel

  Ik denk dat ouders hier meer een probleem van maken dan de kids. Vroeger toen ik nog geloofde (jaar of 10 geleden dus) had je ook meerdere series en intochten. “Het is van tevoren opgenomen, Chiel” en klaar! Hoe meer keuze hoe beter lijkt me.

    /   Reply  / 
 4. Flea

  Gemiste kans voor SBS om niet ook de Club aan te kopen…

    /   Reply  / 
 5. Jeffrey

  Belachelijk dit. Wat Carlo zei, met elkaar samenwerken, mag hier wel beginnen. Als je op zo’n wijze een traditie kan verpesten, dan zal samenwerken helemaal al niet lukken.

  Als je nog heel jong bent, dan hindert dit niet. Maar als je wat ouder bent (en op de drempel zit), kan dit het zetje geven..

    /   Reply  / 
 6. Nick

  Tja.. ik denk toch dat RTL het zal afleggen tegen het feest van SBS.. al hoop ik anders :P

    /   Reply  / 
 7. Captain Jack Sparrow

  Wat maakt het nou uit of verschillende zenders verschillende Sinterklaas programma’s hebben met kerst zie je toch niet exclusief op 1 zender kerstfilms?

    /   Reply  / 
 8. Erik

  Michel, het is wel duidelijk, jij hebt je huiswerk niet gedaan.

    /   Reply  / 
  1. michel

   Leg maar eens uit waarom niet?

     /   Reply  / 
 9. Rick

  Eh Michel, het valt nu wel heel erg op dat je maar wat zit te bazelen! Laat je nakijken, of ga op zijn minst je bronnen checken! Er klopt namelijk echt helemaal niks van!

    /   Reply  / 
  1. michel

   Mijn bronnen zijn goed en gelijk over nakijken beginnen? Wie denk je wel niet wie je bent? Ik zei kondigde hier een hele tijd geleden al aan dat Jetix zou verdwijen en dat Disney daarvoor in de plaats zou komen! Ik zal dan ook wel weten waarom De club en het feest van Sinterklaas niet meer bij die zender te zien zijn he!

     /   Reply  / 
 10. Rick

  1. De naam ‘Coole Piet’ mag niet meer gebruikt worden, de Piet heet dus vanaf nu Diego. Punt.
  2. Mojo heeft geen rechten van de bioscoopfilms van SRSP. Mojo huurt hooguit Pieten in die in de films spelen. Rechten van Het Feest, die bij Mojo liggen, zijn weer door SBS gekocht voor de komende jaren.
  3. Opnames van De Club zijn nog nooit in januari begonnen. Altijd pas aan het eind van de zomer. De serie is dus nog steeds niet ingeblikt, dus ook dat spookverhaal van je slaat natuurlijk nergens op.

    /   Reply  / 
  1. michel

   1) De naam Coole Piet mag niet meer gebruikt worden en dat zeg ik hierboven volgens mij ook! De Piet heet sinds de films Diego en zo blijft hij ook heten. Heb nooit iets anders beweerd.
   2) Heb nooit gezegt dat Mojo de rechten heeft van de bioscoopfilms. Die zijn namelijk inderdaad gemaakt soor SRSP maar deze zijn in een eerder stadium overeen gekomen dat SBS6 de tv uitzendrechten heeft van beide films en de specials die er rond om komen. De recht van het feest liggen bij Mojo klopt ook. Dit staat los van de films maar ook hiervan heeft SBS6 nu de uitzendrechten. Logiserwijs zullen de pieten uit de films nu te zien zijn op het feest.

   3) Nadat de hele circus van Sinterklaas achter de rug is is het voor de acteurs vaak niet meteen klaar. In Januari starten de eerste werkzaam heden alweer voor het einde van het jaar. Ook voor het nieuwe avontuur van de club. Dit is een aantal jaren gelden vertelt in een intervieuw. Ze filmen in Januari omdat Nederland er dan ook koud uitziet en de rest in en aan het einde van de zomer. Niks geen spookverhaal aan.

     /   Reply  / 
   1. Rick

    Wat jij wil. Als jij denkt het beter te weten, prima.

      /   Reply  / 
    1. michel

     Dank u maar, het is ook zo!

       /   Reply  / 
 11. Armando

  Hahahahaha Michel…

    /   Reply  / 
 12. ingrid

  Welke Sinterklaas hoort nu bij de Club van Sinterklaas ?
  Hopelijk wel dezelfde als vorige jaren in de Ahoy….

    /   Reply  / 
 13. Peter

  Bram van der Vlught is Sint bij RTL4

    /   Reply  / 
 14. Peter

  en freed butter bij sbs in ahoy

    /   Reply  / 
 15. Jolanda van der Meijden

  En Sinterklaas was ooit nog leuk

  Maar de waanzin neemt toe,en de zenders maken de kinderen en ouders Sinterklaas moe

  Eigelijk zou elke zender het fatsoen moeten op brengen naar het commercieel uitkleden van Sinterklaas

  Hem op 6 december te eren,feleciteren en in stijl zichtbaar het land laten verlaten *zoals het vroeger was*
  Groet Jolanda

    /   Reply  / 
 16. San

  Mij maakt het niet uit dat verschillende zenders dingen uitzenden wat ik wel jammer vind dat er niet 1 verhaal wordt afgesproken. Kinderen kijken toch wel. Het zou het zoveel leuker maken.

    /   Reply  / 
 17. Ton

  RTL 4 heeft inderdaad de echte Sinterklaas: Bram van der Vlugt. Daarbij keert ook nog eens Coole Piet/Diego terug in De Club van Sinterklaas. Daarmee mogen we stellen dat RTL 4 De Club nu al heeft gered. Het Feest van Sinterklaas in Ahoy heeft niets meer te maken met De Club van Sinterklaas en de echte Sint komt er ook al niet. Voor de echte Sint en de Clubpieten moet je dus naar het Club van Sinterklaas Feest in de Jaarsbeurs in Utrecht. Go RTL! =)

    /   Reply  / 
 18. Arne

  Gewoon even puur voor mijn kids, maar wie gaan ze nu zien in Ahoy (sint + pieten) en wie in Utrecht?
  Graag ook even bron vermelding waar dit na te kijken is!!

    /   Reply  / 
 19. Danny

  De Club van Sinterklaas bestaat langer dan het Sinterklaasjournaal, dus wat dat betreft…
  En ja, Het Club van Sinterklaas Feest is weer met dé enige echte!

    /   Reply  / 
 20. Myryannah

  Zielig dit.
  Kunnen ze niet gewoon normaal doen met z’n allen?
  Al is het alleen voor de kinderen…

    /   Reply  / 
 21. Stan

  Er is maar één echte SINTERKLAAS. Al die andere doen wel een leuke poging maar kunnen hier niet aan tippen. Gekeken naar de Club van Sinterklaas op RTL4 en genoten. Nickelodeon: waardeloos.
  De kinderen van Nederland zullen kiezen voor de enige echte. Bram (niet stoppen hoor!), Harold en de rest van de crew alvast bedankt voor heel veel plezier dit jaar.

    /   Reply  / 
 22. Renata

  Jammer dat beide series z’on beetje tegelijk uitgezonden worden.(rond 5 uur)
  Wij kiezen op de dag zelf voor slot Marsepeinstein…onze zoon van 8 vind dit leuker en spannender en ik ook die al jaren fan was van de club. De club zien we dan in de herhalingen.

    /   Reply  / 
 23. click here

  This is such a wonderful and informative way to reach others. I Will be more than glad to share this site

    /   Reply  / 
 24. sabien

  Wij zijn ook echte sinterklaasfans en we vinden het erg jammer dat het nu zo ontzettend commercieel wordt. Kunnen ze nou echt niet bij de club en het sinterklaasjournaal (daar kijken we steeds naar want bij nickelodeon is niet de echte sint) een beetje dezelfde verhaallijn aanhouden?? Mijn kinderen vragen steeds hoe het kan dat ze bij het journaal niks over de dingen vertellen die bij de club gebeuren. Het is voor de kinderen zo verwarrend. Het moet toch leuk blijven??!!

    /   Reply  / 
 25. Angela

  Thank god dat Bram die van Utrecht doet…NIEMAND kan tippen aan BRAM!

    /   Reply  / 
  1. Angela

   Ben vandaag geweest, UT WAS BRAM NIET SNIK! Commerciele bende van RTL, waardoor de vrienden van RTL de eerste rijen bemanden met hun kindertjes en wij op een tv scherm mochten kijken…..Schande schande…….

     /   Reply  / 
 26. Angela

  P.s. ben trouwens naar die sint film geweest met Wim Rijken als sinterklaas en ik zeg je 1 ding:

  WAT EEN AFGANG!

    /   Reply  / 
 27. Jolanda van der Meijden

  6 dec, 14:00 Uittocht Sinterklaas Haarlem

  Wanneer 6 dec, 14:00 – 6 dec, 16:00
  Daarom nodigt de Stichting Sinterklaas Haarlem alle kinderen van Nederland uit, om op zondag 6 december om 14.00 groots zijn verjaardag te vieren en hem toe te zingen, waarbij Sinterklaas een cadeau zal worden aangeboden, daarna volgt een korte rijtoer door het centrum van Haarlem, om vervolgens naar het Spaarne te gaan waar zijn stoomboot ligt afgemeerd en wij om 15.00 uur afscheid van Sinterklaas en zijn 50 Pieten nemen en ze uitzwaaien
  Vivian Boelen zal aan het Spaarne de presentatie verzorgen

    /   Reply  / 
  1. Jordy

   Wat heeft dat met Het feest van Sinterklaas van RTL te maken?

     /   Reply  / 
 28. patricia

  Ik ben vandaag met mijn 2 kinderen in de jaarbeurs geweest. We hebben genoten, ondanks dat we ver van het podium afzaten. Het meemaken van de sfeer alleen al, was meer dan goed. De kinderen vonden het geweldig om de ‘echte’ pieten: diego, prof, hoge hoogte, test etc. te zien.

    /   Reply  / 
 29. Primrose

  Afgelopen zondag op de tv naar de club van sinterklaas in de jaarbeurs gekeken.
  En ik moet zeggen, jammer!
  Jammer dat een sinterklaas zit bezig houdt met vreemde vragen te stellen aan de aanwezig artiesten.
  Dit had Gerston moeten doen en niet de Sint.
  Deze Sint was volgens mij snel uit de zak getoverd omdat de “echte” Sint (Bram) helaas verhinderd was.
  Jammer, heel jammer.
  Volgend jaar hopenlijk beter.

    /   Reply  / 
 30. Marieke

  Ik vond het feest van RTL ook leuk, miste alleen bram wel als ‘echte’ sint. En dat ie zijn paard de 1e keer “Amerika” noemde was natuurlijk helemaal genant…of ben ik de enige die dat is opgevallen?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>