Endemol schrijft familie Huygens uit GTST

Brekend nieuws in RTL Boulevard zojuist: heel de familie Huygens wordt uit Goede Tijden Slechte Tijden geschreven. Producent Endemol wil een nieuw gezin de serie inschrijven met jongere kinderen. Die moeten het familiegevoel in GTST vasthouden, aangezien Dex en Ronja Huygens op een leeftijd zijn aangekomen dat ze eigenlijk het huis uit horen te gaan. Volgens Albert Verlinde is het een fout van de producent zelf, die twee jaar terug een ‘te oud’ gezin heeft geïntroduceerd.

Peter Post, Anita Donk, Emiel Sandtke en Alexandra Alphenaar zijn in 2008 de serie ingeschreven om het familiegevoel terug te brengen. Dat verzoek kwam bij Erland Galjaard vandaan, die de serie te veel vervreemd vond van zijn basis. Met de introductie van de familie Huygens zijn de kijkcijfers van GTST gestaag toegenomen van een krappe miljoen naar nu zo’n 1,3 miljoen kijkers.

Het was al verbazingwekkend dat de karakters Martijn en Irene zo snel ruzie kregen en zelfs uit elkaar gingen. Ludo versierde vervolgens Irene, maar de laatste twee weken lijken Martijn en Irene weer te verzoenen. De familie Huygens is inmiddels geworteld in Meerdijk maar zal dus toch weer verhuizen. De vier zijn in elk geval tot de zomerstop te zien.

Overigens was Alexandra Alphenaar al voornemens de brui te geven aan haar rol van Ronja Huygens. Zij wil zich meer richten op acteren in het theater of bij musicals, zoals we eerder al vermoedden.

Zelf vind ik het besluit onwijs jammer. Temeer omdat er vier sterke acteurs schuilgaan achter de familie Huygens. Dat is ook wel eens anders geweest. Bovendien vind ik de sores van jong-adolescenten leuker om te volgen dan de puberproblemen van schoolgaande kinderen.

Anderzijds vindt een nieuw gezin misschien wel meer aansluiting bij Rikki de Jong (nu +/-1 14 jaar) en straks ook Amy Kortenaer, die zo onderhand ook wel 12 jaar zal zijn.

Overigens gaat het gerucht dat Victor Reinier de rol van Henk Huygens gaat spelen, de broer van Martijn. Reinier kocht onlangs op een veiling voor het goede doel een gastrol in GTST.

Zie ook:
- GTST: Familie Huygens al na een jaar uiteen?
- Victoria Koblenko maakt comeback in GTST
- Victor Reinier nieuwste aanwinst GTST
- Charlotte Besijn (Barbara) uit GTST

40 Reacties // Reageer

40 thoughts on “Endemol schrijft familie Huygens uit GTST

 1. Brian

  Dit kan toch niet? Hoewel ik het ermee eens ben dat de karakters niet zoveel toevoegen (Ronja lijkt teveel op Cahlie en Sjors qua karakter en Dex heeft teveel weg van Noud en Morris) hebben de nieuwe karakters wel de kijkcijfer omhoog geholpen, daarnaast zijn het alle4 goed gescreende acteurs. Ze zouden zo een echt gezin kunnen zijn omdat ze echt op elkaar lijken. Erg jammer, vreemd om te gaan wijzigen aan iets wat veel succes heeft…

    /   Reply  / 
 2. Moniek

  Het eerste waar ik aan denk bij de titel is, 1 april!

  En als het wel zo is, dan vind ik het de stomste zet ever!

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Shocking! Dit lijkt me geen goede zet. Hoop dat deze beslissing nog wordt teruggedraaid.

    /   Reply  / 
 4. Chuck Bass

  Dex was de enige boeiende van dat gezin.

    /   Reply  / 
 5. Edwin

  Dit kan toch niet. Ik ben juist vanwege dat gezin weer naar GTST gaan kijken.

    /   Reply  / 
 6. Marnix

  Ik geloof wel dat er al in het begin verwacht werd dat dit gezin niet lang in GTST zou blijven spelen, aangezien dit 4 grotere acteurs zijn die niet lang willen blijven op dezelfde plek.
  Daarnaast hebben ze in korte tijd wel veel meegemaakt, maar niet veel opgebouwd. Irene heeft vrijwel geen vrienden, Martijn ook geen vrienden, Dex heeft alleen Nina, Ronja heeft beetje met Charlie maar dat was het ook.
  Dus weinig invloed op het verloop van de toekomstige verhaallijnen, maar wel jammer dat Sair Pointdexter/Elisabeth Hubbard nu niet meer kan langskomen…

    /   Reply  / 
 7. Moniek

  Hmm nu ik het stukje heb gelezen denk ik niet direct meer aan een 1 april grap. Ik vind het erg jammer, persoonlijk vind ik heel de familie Huygens heel sterk en gespeeld door geweldige spelers, ik begon zeker fan te worden van Alexandra, ik vind haar de laatste tijd echt geweldig acteren!

    /   Reply  / 
 8. Henk

  Ik ga denk ik geen gtst meer kijken als ze eruit zijn.
  Vind ze goed.
  En volg gtst pas echt sinds hun erin zitten.
  Wat een domme zet.

    /   Reply  / 
 9. Rtd

  slechte zet… lees net op boulevard dat ze toe zijn aan een jong gezin waarvan de kids nog thuis wonen…

  Laat charly en rick dan samen gaan wonen.. die hebben Rikki en Valentijn…. Dan krijg je toch dat doorsnee gezinnetje..

    /   Reply  / 
 10. Ludo

  Jammer is dit, ik had net een move gemaakt op Irene, later wilde ik nog Ronja aanranden, nu ga ik wel weer morris kapotmaken.

    /   Reply  / 
  1. PINHEAD

   LOL, Go Ludo!!:P

     /   Reply  / 
 11. AJ

  De familie die GTST terug naar de 1,5 miljoen kijkers heeft gebracht gaat er weer uit?
  Vooral dat meisje heeft talent.

    /   Reply  / 
 12. Henriette

  Heel erg jammer. Een reden voor mij om niet meer te kijken. Ik vond dit gezin net heel veel toevoegen aan gtst en kijkcijfers liegen niet. Ik heb gemerkt dat rondom mij ook echt niemand dit kan begrijpen.Welke Maloot heeft dit bedacht. Wel erg dom hoor!!

    /   Reply  / 
 13. Robbieboy

  Jammer, maar zat er wel in. Zowel Emiel als Alexandra hebben dit seizoen al aan gegeven dat ze hun contracten niet zouden laten verlengen, en dan blijft er van het gezin Huygens niets meer over.

    /   Reply  / 
 14. Gtstfan

  Cast seizoen 21 (inclucief nieuw gezin + 3 Huygens)

  Noud Alberts
  Laura Selmhorst
  Jef Alberts
  Irene Huygens
  Martijn Huygens
  Dex Huygens
  Charlie Fischer
  Morris Fischer
  Sjors
  Jack
  Ludo
  Nina
  Janine
  Lucas
  Rik
  Danny
  Nieuw gezin

  Alexandra wou stoppen
  Bing heeft geen rol meer
  Lorena is niks zonder Bing
  Maxime wou ook stoppen

  Zo kan het toch beter heb je alsnog plek voor het nieuwe gezin

    /   Reply  / 
  1. gtstfites

   Nou dat is geen slecht idee om Lorena en Bing eruit te halen. dan kunnen de overige 3 Huygens blijven en dan kan er alsnog een gezin ingezet worden

     /   Reply  / 
 15. vinn

  Dit zou ik echt heel erg jammer vinden… Ronja is echt heel leuk met Charlie.
  Victoria/Isabella gaf wel aan scenes te hebben met Alexandra/Ronja mischien krijgen ze een relatie en vertrekken ze samen.

  HOOP DAT HET NIET WAAR IS!

    /   Reply  / 
 16. Bart

  Zou wel heel lomp zijn dit!!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 17. Martijn

  Daar gaan de kijkcijfers weer denk ik.Gezin wat ze nu voor ogen hebben is echt zo´n vara gezinnetje als zeg ´ns Aaa en kinderen geen bezwaar, dat past totaal niet bij GTST naar mijn mening

    /   Reply  / 
 18. michael

  Dit getuigd van ongelooflijke arrogantie! Sinds de komst van de familie Huygens is de serie er 100x beter op geworden! Goede acteurs, stuk voor stuk. Echt een grote fout dit! Had dan Noud en Laura (sorry voor de fans, maar de koek is op) eruit geschreven. Had je inderdaad rikky, valentijn en amy versneld ouder moeten laten worden zoals ze dat bij Nina en Lucas ook hebben gedaan…

    /   Reply  / 
 19. lisa

  Neeeeeeeeeeeeeeeeee, waarom nou weer laat alleen ronja er in dan, zij is vet leuk. dex en die irietante irene mogen er eigenlijk wel uit. maar rhonja is echt zo snel een van mijn favourite personage’s geworden in deze briljante soap

    /   Reply  / 
 20. Djoel

  Ik vind dit ook een hele domme zet. In het begin was ik echt tegen de familie Huygens en zag ik het echt niet zitten, maar nu dit te lezen. Ik begrijp dit echt niet, ik kan het eigenlijk niet eens goed geloven. Hoe willen ze dit gezin er uitschrijven, zo snel achter elkaar vier personen er uit. Eindelijk was er weer een goede dokter in Meerdijk, Ronja kon bijvoorbeeld een vriend krijgen en weg gaan uit Meerdijk, Dex hoort in Meerdijk. Eerst Fos weg, nu Dex. Denk je dat ik zin heb in een ‘kinder’ soap, de tering! We kijken niet naar het Huis Anubis of Zoop:s
  Ze schrijven er echt iedereen uit! Straks hebben we geen enkel leuk personage meer over, dag Goede Tijden. De tijd van onbezorgdheid is voorbij, goede tijden bestaat niet meer; straks gebeurd dit nog. Absurt!

    /   Reply  / 
 21. Rtd

  dom dom dom…

  1 april!!

    /   Reply  / 
 22. JB

  Beetje gek dit, sowieso zijn de kinderen van Huygens veel te snel volwassen geworden in twee jaar, waardoor het onrealistisch is gaan ogen. Dex zou evt. wel samen kunnen gaan wonen met Nina en Ronja kan in dat appartement bij Bing etc. bij gaan wonen. Ik geloof er wel in dat deze mensen nog niet uitspeeld zijn.

    /   Reply  / 
  1. Mark

   Hoezo te snel volwassen geworden? Dat waren ze al toen ze erin kwamen…

     /   Reply  / 
   1. NDK

    JB bedoelt waarschijnlijk dat ze de serie in kwamen als scholiers/studenten en later Dex een vaste baan kreeg en Ronja bij Charlies.

      /   Reply  / 
    1. Mark

     Ze kwamen echter de serie in op de dag dat Ronja al afgestudeerd was en solliciteerde bij Jack. Diezelfde dag was volgens mij ook Dex’ laatste eindexamen.

     Dus echt als scholier en student was het niet.

       /   Reply  / 
 23. JaJa

  Ik vind dit echt een hele slechte zet. Vind het gezin goed passen binnen de serie. En welk gezin je ook hebt, het is onzin dat er geen verhaallijn te verzinnen is.

  Het argument over te volwassen klopt ook niet qua mogelijkheden. Er zijn nog kinderen genoeg in de serie die we eigenlijk nooit zien: die van Charlie, die van Rick en die van Laura.

  En als Ronja weg is, kun je ook wel weer een nichtje of iets dergelijks in het gezin introduceren.

  Vreemde, rare beslissing.

    /   Reply  / 
 24. Laatbloeier

  Heel erg jammer; ik vond ze er juist goed in passen. Maar ja … Ronja ging er toch al uit. Hoop dat ze een leuke exit krijgen.

    /   Reply  / 
 25. sam

  Endemol is de baas ze kunnen ook ieder moment de stekker uit gtst trekken dan is het helemaal over en uit met gtst.

    /   Reply  / 
  1. Herman Roggeveen Auteur

   Ze zouden wel gek zijn. GTST is een continue inkomstenbron voor Endemol Nederland. Die hebben ze hard nodig

     /   Reply  / 
 26. Kimberley

  Dit is echt ZOOOO belachelijk!
  Famillie Huygens moet blijven!

    /   Reply  / 
 27. N. Froger

  Hoe oud ben je Kimberly? 9 ofzo?

    /   Reply  / 
 28. monique

  Belachelijk. Vond gtst na jaren weer een beetje leuk en dat had ook te maken met de nieuwe familie. Jammer hoor!

    /   Reply  / 
 29. e

  Wat een onzin! Vind het oprecht jammer!

    /   Reply  / 
 30. marleen

  kan je eigenlijk ook auditie ofzo doen?
  ik vind het wel oneerlijk dat ze gewoon meteen kiezen!(als dat zo is!)
  maar ik vind het wel leuk..
  door dat ze eruitgaan komt gaan er ook meer kijken,en ze hebben niks boeiends meer!

    /   Reply  / 
  1. Jan

   Haha, was het maar zo’n feest dat ze je gewoon kiezen. Nee, iedereen moet gewoon auditie doen, hebben alle acteurs moeten doen.

     /   Reply  / 
 31. Hester Betaline

  Hoezo zijn nog meer van die kut kinderen een goed idee? Snap de logica niet… Van mij mogen de Huijgens blijven hoor. Ze kunnen tenminste normaal acteren, in tegenstelling tot een aantal anderen. Vooral Ronja vind ik wel een leuke toevoeging. Dex niet, maargoed.

    /   Reply  / 
 32. Kelly

  Ik vind het heel erg jammer dat ze eruit gaan.. Ze waren een echte verrijking van de serie, ik stond echt op een punt van sleur in GTST.. EN TOEN KWAM FAMILIE HUYGENS, ik heb ze zien groeien in de serie.. Ik vond vooral IRENE erg goed gespeeld.. Ze fascineerde me echt! Mij lijkt dit een domme zet!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>