Ex-kandidaat Richard Stooker in Mentalisten Ontmaskerd

Eén van de meest spraakmakende programma’s van deze maand zal Mentalisten Ontmaskerd worden, dat zondag bij RTL 5 begint. Hierin onthult ene TiTa Tovenaar de trucs achter de acts uit De Nieuwe Uri Geller. De Telegraaf heeft dit weekend flink uitgepakt, eerst met een stuk waarin afvaller Nick Nielsen beweert geïntimideerd te zijn door Uri Geller. De mentalist verdacht Nielsen ervan achter Tita Tovenaar schuil te gaan. Inmiddels heeft Richard Stooker zich gemeld als Tita Tovenaar.

Richard deed mee aan het eerste seizoen van De Nieuwe Uri Geller. Je herinnert hem misschien van de act met de revolvers. Uri legde deze act stil omdat het een familieshow betreft. Hij wilde niet het risico lopen dat iemand zich op live televisie door het hoofd schoot. Stooker werkt volgens eigen zeggen ook mee aan het huidige seizoen, waarvoor hij verschillende stunts zou aanleveren.

Richard in de krant: “Het is waar. Ik ben de man die Uri Geller wil ontmaskeren”, vertelt Richard aan onze krant. “En ik schaam me daar niet voor. Uri is een geweldige entertainer, maar hij heeft geen occulte krachten. Het zijn allemaal trucs, zeer knappe trucs. En die nuchterheid wil ik Nederland bijbrengen.”

RTL kreeg Mentalisten Ontmaskerd enkele weken terug aangeboden en was zo onder de indruk, dat het plaats maakte in zijn schema’s. Een woordvoerder noemt het een hommage aan de meester Uri Geller. Patty Brard heeft al aan De Telegraaf laten weten niet onder de indruk te zijn van ‘de zielige goochelaar’ Richard Stooker.

Bekijk de revolver-act van Richard:

Zie ook:
- Mentalisten Ontmaskerd mag niet met TiTa Tovenaar
- RTL 5 ontmaskert mentalisten De Nieuwe Uri Geller
- Bewijsmateriaal (?): Sittah = She-Mask (video)
- Kijkcijfers vrijdag: Flikken wint, Nieuwe Uri Geller zakt weg
- Uri Geller blaast controversiële act af

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Ex-kandidaat Richard Stooker in Mentalisten Ontmaskerd

 1. Martijn

  Deze truc ken ik overigens. Die is niet zo lastig.

    /   Reply  / 
 2. Daan

  Wat is die Brard toch eigenlijk een sneu figuur. Haar maatje Uri wordt terecht aangepakt en zij komt direct weer met zo’n domme reactie. Als er 1 moet weten is zij het toch wel, die allemaal trucjes meespeelt en dus van tevoren wordt ingelicht hoe de truc werkt.

    /   Reply  / 
 3. jans

  Ben geen fan van Uri, maar vind echt richard looser van de eeuw. Hij pleegt verraad en is note bene ex uri geller deelnemer geweest. Wat als hij had gewonnen?
  Naïef om te denken dat er niets achter mentalisme schuil gaat, juist het mysterieuze en niet wetende icm flinke dosis training maakt het voor mensen boeiend en indruk wekkend.
  Naar mijn idee een erg lage en respectloze aktie en dit zal grote consequenties hebben voor zijn carrière. De mensen binnen deze wereld zullen tegen hem keren en hij zal er weinig vrienden aan overhouden.
  hij zal er waarschijnlijk erg veel geld voor gekregen hebben, want hij adverteert note bene zelf ook met mentalistische acts op zijn website.

    /   Reply  / 
 4. Marieke

  ik kijk elke week de nieuwe uri geller. ik ben geen groot fan van uri geller, al helemaal niet nadat hij Nick had beschuldigd, maar ik vindt het programma wel leuk. dit hele gedoe snap ik niet. het is tenslotte een show, dat voor vermaak bedoelt is. dan hoef je het al helemaal niet af te kraken omdat alles zogenaamd trucs zijn. Richard is zoals Patty al zei een enorm zielig mannetje, en ik denk dat hij dit vooral doet als een soort wraakactie. tuurlijk zijn het geen trucs! je mag dat wel denken, en soms is die twijfel terecht omdat het bijvoorbeeld vaag is, maar alles meteen trucs? dat geloof ik niet. ik hoop zelf dat uri de uitdaging van Richard aan gaat. hij heeft eerder deze week uri uitgedaagd om een lepel die niet uit de fopshop komt te buigen. als hij dat gewoon doet, dan ben ik wel benieuwd hoe Richard staat te kijken xD
  ik kan de mening van patty wel waarderen trouwens. zij zegt gewoon meteen de waarheid, terwijl SBS6 zijn mond maar houdt. erg dapper van haar

    /   Reply  / 
  1. Robby

   Hallo Marieke,

   Hoe naïef kun je zijn? Natuurlijk zijn het trucs! En die Uri geller die kan echt geen lepels buigen…… Ik zal je bij deze ff het een en ander uitleggen zodat ook jij het iets beter snapt…..

   Ooit weleens van James Randi gehoord? Nee? Dacht ik al,zoek maar ff in google… Anders hierbij nog ff een link: http://www.youtube.com/user/NieuweUriGellerTrucs Als je dit allemaal gecheckt hebt dan mag je jou ijzersterke argumenten weer onderbouwen! Met vriendelijke groet!

     /   Reply  / 
 5. Tim20

  ben zeker benieuwd!

    /   Reply  / 
 6. koffie boycoTT

  opzouten met koffie tijd

  zappen AUB

  kijkdichtheid MOET nog minder

    /   Reply  / 
 7. Pingback: Mentalisten Ontmaskerd mag niet met TiTa Tovenaar | Zappen

 8. Ik

  Ach ja, bij mentalisten ontmaskerd laat hij deze truck zien. Maar hier is ie ook mislukt. Zijn bullet hangt gewoon aan z’n mauw als je goed kijkt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>