Nieuw amusement RTL 4: De Jongens tegen de Meisjes

Het is een spannende avond voor RTL 4, waar het gloednieuwe De Jongens tegen de Meisjes in première gaat en Dit Was Het Nieuws aan zijn eerste commerciële seizoen begint. Echt vette concurrentie is er niet, SBS 6 flopt momenteel met Groeten Terug en Nederland 1 begint aan cabaretvoorstellingen uit de afgelopen vijf jaar. Maar is De Jongens tegen de Meisjes leuk genoeg om de kijker te verleiden de tv aan te zetten? Producent John de Mol ‘springt een gat in de lucht’ als er morgen 1,2 miljoen mensen hebben gekeken. Of dat ook haalbaar is…

Om maar even lekker zuur te beginnen: op voorhand leek dit programma me helemaal niets. Het kwam wat puberaal over, bovendien heb ik Chantal en Tijl solo nog nooit geslaagd een programma zien presenteren. Misschien wel voldoende, maar geen titels waar ik later nog eens voor thuisbleef. Terwijl beiden toch een fiks aantal programma’s hebben gepresenteerd. Maar: Chantal en Tijl zijn allebei figuren die een aangever nodig hebben. En dat misschien hebben gevonden in elkaar.

Verder heeft De Jongens tegen de Meisjes misschien iets weg van het Ik Hou van Holland-sfeertje, de previews die van de eerste opnames naar buiten zijn gekomen gisteren en de dag ervoor, zagen er wel weer leuk uit. Herkenbare spelletjes die je thuis zelf mee kunt doen, verder veel lol en gezelligheid in de studio – die thuis vast wel overkomt.

Talpa-baas John de Mol vertelde gisteren in De Wereld Draait Door: “Qua sfeer lijkt het misschien op Ik Hou van Holland, maar dat is ook omdat die sfeer goed werkt. Daarin moet je dan doordenken. Ik Hou van Holland gaat over alles wat met Nederland te maken heeft, dit is gebaseerd op de strijd der seksen. Ik verzeker je: daar kun je eindeloos op variëren.” Bij Talpa is dus het redelijk succesvolle M/V in de blender gegooid met Ik Hou van Holland, met De Jongens tegen de Meisjes als uitkomst. Ook met elke aflevering een bekend stel die de andere sekse belichten. “Die kunnen leuk vertellen over hoe het in elkaar zit”, aldus De Mol.

De kandidaten uit de eerste aflevering: Renate Verbaan & Winston Gerschtanowitz, Carlo Boszhard & Irene Moors, John van den Heuvel en Kim-Lian van der Meij.

De Jongens tegen de Meisjes is de presentatie-comeback van Chantal Janzen bij RTL, waar ze naar overstapte van de Avro. Chantal in Televizier: “Ik wilde graag met BN’ers werken, net als in Ik Hou van Holland gebeurt. Meestal zie je in dit soort programma’s een heel andere kant van mensen. Soms denk je dat iemand een stijf poppetje is, maar dan blijkt ze superleuk en ontzettend fanatiek te zijn.”

Misschien is De Jongens tegen de Meisjes wel heel leuk. Ik kan me nog herinneren dat ik de eerste Ik Hou van Holland toentertijd wat simpel en te gezellig vond. Die reeks begon op zo’n 1,3 miljoen kijkers en groeide uit tot de grootste spelshow in jaren….

De Jongens tegen de Meisjes, 20.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL vormt oud-Avro-gezichten Chantal en Tijl tot duo
- RTL wil Chantal Janzen voor zoektocht musicalster
- Carlo, Irene, Gordon en Chantal in nieuw RTL-satire

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuw amusement RTL 4: De Jongens tegen de Meisjes

 1. samantha

  lijkt mij leukkk ga zekers kijken…

    /   Reply  / 
 2. Dennis

  De promo’s vind ik erg leuk, ik ga vanavond zeker kijken.

    /   Reply  / 
 3. Martijn

  Kan best wel eens een leuk programma zijn. Alleen de werktitel vind ik niet erg geslaagd.

    /   Reply  / 
 4. Den

  denk ook dat dit wat leuk is en misschien is dit eindelijk wel het juiste programma voor Chantal!! Misschien dat het mooie weer nog roet in het eten kan gooien maar zonder al te veel concurrentie kan het bijna niet mis gaan denk ik..

    /   Reply  / 
 5. Willeke

  Het lijkt me een heel leuk programma! Aangezien er vanaaf toch niet superveel leuks op tv komt ga ik het maar gewoon kijken denk ik :) Promo’s zien er leuk uit.

  Dit gaat wel scoren denk ik!

    /   Reply  / 
 6. Dirk

  Lijkt me leuk alleen heb ik het helaas niet zo op Chantal Janzen.. nouja ga toch kijken!

    /   Reply  / 
 7. Danielle

  Het programma viel me heel erg tegen, ik had gedacht dat het leuk was; maar helaas.

    /   Reply  / 
 8. Wim

  Nou, het viel mij ook niet mee. Heb het met zeer veel moeite afgekeken, maar zal een volgende aflevering absoluut niet meer bekijken. Ik heb de laatste afleveringen van “Echt waar?” ook al niet meer gekeken, omdat het, zoals Moi al aangeeft er te dik bovenop ligt dat het leuk moet zijn en daardoor wordt het nou juist vervelend en gaat het over the top. Tijl Beckand was ook hier degene die het juist voor een groot deel verziekte door ‘erg leuk’ over te komen. Jammer, wat mij betreft een gemiste kans. Overigens werd het door mij aanvankelijk zeer gerespecteerde “Ik hou van Holland” ook wat vervelend, doordat men gewoon te gemaakt leuk wilde zijn.

  “Dit was het nieuws”, vond ik daarentegen wel leuk, met de vooral nuchtere opmerkingen van Thomas Acda.

    /   Reply  / 
 9. mevr.n markus

  Ik vind het progamma heerlijk ontspannend voor de zaterdagavond.
  Maar waar ik erg van geschrokken ben is het feit als je een toegangskaart hebt wordt er naar je uiterlijk gekeken en aan de hand daar van kaarten met verschillende kleuren uit gedeeld bij de ingang.
  En hoe knapper je bent hoe dichter bij het podium mag je zitten.
  Ik ben woest dit is in een woord schandalig het progamma irriteert mij nu mijn dochter wil er graag heen is helaas wegens ziekte wat flink ze is als de dood om achteraan geplaatst teworden dus de lol is eraf.
  boze moeder nel

    /   Reply  / 
 10. Wim

  Het wordt steeds platvloerser en de vragen zijn duidelijk gejat van een ander flutprogramma: “het perfecte plaatje”. Gemiste kans.

  En Mevr. N markus, ik kan me uw frustratie helemaal voorstellen. Wat een stel arrogante varkens zeg!

    /   Reply  / 
 11. Pingback: Glazen plaat nieuw spel De Jongens tegen De Meisjes | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>