Obese: Eetverslaafde Elly (176 kilo) blijft liefst binnen

Op RTL 4 is vanavond de zesde en laatste aflevering van Obese te zien. De afgelopen weken heeft de kijker zo’n 500 kilo zien verdwijnen bij de hoofdpersonen en vanavond doet Elly daar een schepje bovenop. Ze is 45 jaar en weegt meer dan 176 kilo bij aanvang van het programma. Alles zit haar in de weg. Ze kan nog geen 200 meter lopen of is al buiten adem en ze heeft veel pijn, vooral in haar rug. Na het douchen is zij doodmoe en ’s avonds klimt zij op handen en voeten de trap op. Ze heeft zelfs al twee keer de trapleuning eraf getrokken, omdat zij zich er aan optrekt. Ze hijgt en zweet bij elke inspanning.

Elly is wel eens gevallen en kwam niet meer overeind en als zij met haar man ergens naar toe moet, verzint ze een smoes om maar niet mee te hoeven. Ze ruilt er zelfs haar dienst voor om. Elly eet haar emoties en stress weg. Ze wordt onrustig als het leeg voelt van binnen. Ze eet de hele dag door kaas, toastjes, worst, ijsjes, koekjes, schept twee keer op en eet ook nog eens toetje. ’s Avonds gaat zij verder met chips en geniet er ook van. Maar inmiddels is eten niet meer gezellig, het is een verslaving geworden.

Elly had een normaal postuur tot haar negende. Toen ze met haar familie ging verhuizen ging het mis. Vanaf dat moment is ze alleen maar zwaarder geworden. Sinds haar puberteit is ze aan de lijn en eet ze stiekem. Elly sleepte van alles naar haar kamer en at het daar stiekem op.

Elly is niet de enige in haar familie die aan overgewicht lijdt. Haar zus, tevens haar beste vriendin, is zwaar en weegt 130 kilo. Haar tante en nichtje zijn ook zwaar. Elly wil graag oud worden met haar man een haar kinderen volwassen zien worden. Ze wil oma worden, maar kan op dit moment geen baby op schoot hebben. Haar grote wens is op hoge hakken lopen, bij haar man achter op de motor, alle attracties in het pretpark afgaan met haar dochters en de vierdaagse in Nijmegen lopen.

Elly: “Ik wil oud worden met mijn man. Ik wil mijn kinderen volwassen zien worden. Ik wil oma worden. Kan nu niet eens een baby op schoot hebben. Het moet stoppen, want het is verschrikkelijk uit de hand gelopen.”

Obese, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Obese: Natascha (220 kilo) haat sporten
- Wendy van Dijk komt terug met Obese
- Obese haalt Alexander (210 kilo) uit sociaal isolement
- Indrukwekkende eerste beelden RTL-show Obese (video)
- Wendy van Dijk volgt zwaarlijvige afvallers in Obese
- Reinout Oerlemans: Obesitas-show niet sensatiebelust

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Obese: Eetverslaafde Elly (176 kilo) blijft liefst binnen

 1. Renate

  Beste Elly,

  Het is nu zondagavond en uitzending van jouw Obese! Nu even reclame.
  Ik vind het fantastische wat je doet. Kijk nou eens naar je schouders, eerst duwen de Bh bandjes in je huid…nu niet meer.Je bent een groot voorbeeld!! Afvallen is helemaal niet makkelijk, snoepen is heerlijk, sporten voor veel mensen niet leuk.Zo herkenbaar.Ben maar APETROTS op jezelf. Je bent een fantastisch mens. Ik wens je een lang en gelukkig leven met je kinderen en lieve man.

  hartelijke groet Renate

    /   Reply  / 
 2. Sebastian

  Zit nu naar de uitzending te kijken. Mens wat heb ik respect voor je. Ben zo blij voor je dat het lukt om weer grip op je leven te hebben. Wat een mooi gezin zijn julie met elkaar.
  Liefs Sebastian

    /   Reply  / 
 3. lianne

  hey elly ik heb de strijd gezien op de tv hoe hart jij er voor gevochten hebt ik ken je niet maar ik ben wel heel erg trots op jou je lijkt mij een leuke spontane lieve grappige meid toe en je dochters zijn ook lievers ik woon burgeleid want ik ben gehendikept en ik ben 24 jaar je wou het eerst op geven maat naar die tijd toen dacht je bij je zelf nu moet ik het wel door zeten want anders kom ik er niet ik ben ook eemootsjoneel net als jij maar dat geeft heelemaal niks maar je lijkt me ook een heele lieve moeder als ik dat zegen mag als ik iemand heel erg graag mag dan beschouw ik die ook gelijk als me moeder je hebt lekker veel humor en als je me toe wil woegen op msn elly dan mag dat en je dochters ook mijn msn is [email protected] en ik hoop dat het nu goed met jou gaat en hou dit vast he want hoe je was wil je niet meer en ik heb smaakelijk om jou gelachen toen je zij tegen die sport leraar van o wat heb ik je gehaad ik moest zo lachen he je zij het zo comies nou ik wens je nog veel sterkte met afvalen groetjes van lianne koops

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>