Gerucht: Bridget Maasland naar SBS Shownieuws

Bridget Maasland wordt een nieuw gezicht bij SBS Shownieuws. Dat gerucht komt deze blog in elk geval ter ore. Maasland is nu al geregeld te zien als vervanger van Albert Verlinde in RTL Boulevard, SBS heeft de blonde presentatrice nu beoogd om Shownieuws omhoog te trekken. De persdienst van SBS kan het nieuws niet bevestigen of ontkennen.

“Het is duidelijk dat we bezig zijn om de zenders opnieuw te profileren. Daarbij nemen we afscheid van enkele gezichten, maar het is ook duidelijk dat we aan het praten zijn met mensen. Op dit moment kunnen we nog geen nieuws melden”, luidt de officiële reactie.

De overstap van Maasland zou betekenen dat ze John de Mol en Remko van Westerloo opnieuw volgt. In 2005 ging ze met de twee samenwerken bij Talpa, na de overname door RTL ging ze vooral voor RTL 5 aan de slag met invalbeurten bij RTL Boulevard.

Overigens is de keuze voor Maasland wel opmerkelijk. Over het werk als showbizzdeskundige zei ze in oktober in Vara Gids: “Ik heb vooraf duidelijk gemaakt wat ik wel en niet doe. Ik kom nooit met eigen nieuws. Albert Verlinde gaat er helemaal voor, die wroet ook echt in het leven van mensen. Ik niet. Iedereen kan mij gerust een geheim vertellen, ik breng alleen wat de redactie heeft uitgezocht.”

Onlangs kon deze blog al melden dat SBS aast op Humberto Tan, hij zou met Sandra Schuurhof een presentatieduo moeten gaan vormen voor Hart van Nederland. Die rubriek stapt naar alle waarschijnlijkheid over op vaste duopresentatie. SBS heeft verder recent afscheid genomen van Nance Coolen en Sjimmy Bruijninckx.

Zie ook:
- Bridget Maasland raakt uitgekeken op RTL 5
- RTL Nieuws verliest Sandra Schuurhof aan Hart van NL
- SBS geeft makeover aan Shownieuws en Hart van NL
- Nance moet weg bij SBS 6, wie hapt toe?
- Sjimmy Bruijninckx per direct weg bij SBS 6
- Albert Verlinde: Onrust bij Hart van Nederland
- Patty Brard weg bij Shownieuws, verder op projectbasis
- Brard: Onduidelijkheid bij RTL door transfergolf SBS

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Gerucht: Bridget Maasland naar SBS Shownieuws

 1. Martijn

  Dat Bridget de overstap gaat maken dat stond wat mij betreft allang vast. Bij rtl5 heeft ze nou niet bepaalt veel te doen op het moment en de Mol is erg van haar gecharmeerd.

    /   Reply  / 
 2. Martijn

  sbs haalt met name de sterren die bij Rtl buiten de boot aan het vallen zijn vanwege de enorme hoeveelheid die ze daar tot hun beschikking hebben. Geen slechte ontwikkeling. Zo krijgen deze mensen ook weer een kans. Zolang ze geen A-sterren wegkapen bij rtl is dat het beste voor beide partijen. Rtl behoudt zijn toppers en sbs belandt zo niet in een talpa debacle.

    /   Reply  / 
  1. Michel

   Er gaan ook nog wel A sterren naar SBS hoor let op mijn woorden. Zoiezo Linda de Mol maar die gaat er pas na de zomer of volgend jaar heen. Verder zie ik Paul de Leeuw ook nog wel overstappen naar RTL of SBS.

     /   Reply  / 
 3. J

  Het is/was wel duidelijk dat zij een van de eerst zou zijn die maar SBS zou gaan.
  Humberto zie ik ook nog wel gaan, die 2 zijn samen trouwens ook een goed duo.

    /   Reply  / 
 4. samantha

  ach ze goed ze ook weer niet en denk dat mensen heus niet omhaar de show nieuws dan zal kijken hoor

    /   Reply  / 
 5. Brian

  Jammer, vind Bridget een leuke presentatrice, maar gek vind ik het niet. Bij RTL5 heeft ze nooit echte goede shows gehad. Jammer dat RTL haar die kansen nooit heeft gegeven, vind haar wel goed, komt heel sterk over en heeft leuke sarcastische humor. Hoop dat ze bij SBS betere kansen krijgt om door te groeien, al had ik haar liever nog even bij RTL gezien!

    /   Reply  / 
 6. Jeroen

  Shownieuws met bridget? Als zij weer eens op de kruk van Albert zit zap ik zo snel mogelijk weg.. Verschrikkelijk. SBS wordt dus gewoon weer de zender die ze waren, net niet..

    /   Reply  / 
 7. Anonymous

  Waarom laten ze Beau Shownieuws niet presenteren? Hij deed RTL Boulevard best leuk. Dan Bridget, Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte als vaste deskundigen en Sandra Schuurhof en Peter R. de Vries regelmatig te gast laten komen voor update over koningshuis en misdaad o.i.d. Lieke van Lexmond zou het ook leuk doen als presentatrice trouwens.

  Ruud de Wild en Jeroen Kijk in de Vegte zullen alleen (jammer genoeg) niet naar SBS overstappen lijkt mij..

    /   Reply  / 
  1. samantha

   hallo het moet geen rtl worden . sbs moet juist anders zijn dan rtl. maar hoe ze het nu al gaan willen doen is het net rtl aan het worden bahh bah hou daar niet van

     /   Reply  / 
 8. Peter beekhuis

  Ik heb het idee dat iedereen die eerder bij Talpa (Tien) zat, nu naar SBS gaat. Wordt dit gewoon talpa 2?

    /   Reply  / 
 9. kwikjealex

  Was behoorlijk voorspelbaar dat ze terug naar de Mol ging.
  Al was ze laatst in Boulevard echt leuk bezig, ipv leuk proberen te doen ook echt leuk zijn.

  Blijf het wel jammer vinden dat ze nooit op de woensdag ‘Je leven in de stijgers’ heeft gedaan. Dat was een leuk en mooi programma en Bridget deed dat echt goed.

    /   Reply  / 
 10. vinn

  Goed nieuws! Vind haar echt een topper! Geweldige vrouw, hopelkyk gaat ze ook weer big brother met haar doen!

    /   Reply  / 
 11. inge

  John heeft anders meer floppen dan succesen op zijn naam staan. Naar mijn idee hebben alleen The Voice, IHVH, Gooische Vrouwen, Wat Vind NL, het alleen als top gedaan.

    /   Reply  / 
 12. Sandra

  Ontkennen = erkennen. Ik geloof ook dat zij overstap naar SBS6.

    /   Reply  / 
 13. RJ

  En zo wordt SBS steeds meer een filiaal van RTL en heeft het helemaal geen eigen identiteit meer.

    /   Reply  / 
 14. Laurens

  Waarschijnlijk gaat zij gewoon naar Shownieuws. Het duo Humberto en Bridget vind ik een sterke. Laten we het hopen!

  Verder zou ik praatjesmaker terug willen zien. Zocht Jochem van Gelder niet nog een omroep? Leuk om 20:00 op 6! Dan om 20:30 een grote show, gevolgd door HVN en Showieuws!

    /   Reply  / 
 15. Bart

  Linda de Mol is volgens mij wel gelukkig bij RTL. Ze krijgt er alles wat ze wil. Volgens mij is ze nu druk bezig met Gek op Jack en is ze ook de nieuwe dramaserie voor RTL aan het maken (Divorced).

  Volgens mij heeft ze geen enkele reden om op korte termijn weg te gaan, dus ik denk dat ze soweiso nog 1 jaar bij RTL zal blijven.

    /   Reply  / 
 16. Tekenen

  Even een oproepje tussendoor; voor de fans van gtst die hun steun aan Raynor (Edwin) willen betuigen en ook tegelijk willen laten merken aan de makers dat het bijzonder jammer is dat hij de serie is uitgeschreven, zijn wij een petitie gestart. Teken hem op:

  http://www.petities24.com/edwin_mag_niet_uit_gtst

  Teken allemaal en vertel het ook aan anderen of deel de link op je Facebook of Twitterpagina.

  Tekenen kan ook anoniem.

  Heel erg bedankt alvast :)

    /   Reply  / 
 17. kwikjealex

  @ Bart
  Wat is die Dramaserie dan (Divorced)?

    /   Reply  / 
 18. Pingback: Transfer Bridget Maasland naar SBS 6 definitief | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>