Peter van der Vorst: Probleem in Ik Zorg Voor Jou groter dan gedacht

peter van der vorstRTL 4 heeft al heel wat hulpprogramma’s op televisie gebracht, toch is het de zender gelukt om weer een nieuwe variant te vinden: Ik Zorg Voor Jou. Het programma richt zich op de mantelzorgers, mensen die voor hun familieleden of vrienden zorgen. Dat gaat vaak goed, maar soms wordt die zorg te veel en gaan de zorgers er zelf aan onderdoor. Daar schiet Peter van der Vorst te hulp.
Peter vertelt aan het AD: “Ik ken zelf gelukkig niemand in mijn directe omgeving in zo’n situatie, maar het blijkt een groter probleem dan ik me vooraf realiseerde. Je ziet er zelfs relaties door stuklopen. Moet iemand die ineens zorgbehoevend is, het huis uit? Maar ook: wil je als zorgbehoevende een belasting worden voor je gezin? Ik schuif die vraag ook voor me uit, maar het kan je zomaar overkomen.”

De programmamaker vindt het fijn dat zijn producties inhoud hebben. “Tv maken kan een heel oppervlakkige bezigheid zijn. Áls je dan een flink budget tot je beschikking hebt, doe er dan iets nuttigs mee. Het moet wel ergens over gaan. Ik hielp ooit Tatjana Šimić (Wie Kiest Tatjana) aan een man. Dat zou nu niet meer bij me passen. Dat vind ik net iets te oppervlakkig. Ik zou ook geen plezier beleven aan het presenteren van The Voice of Holland. Los van of ik het zou kunnen.”

Ik denk dat veel kijkers zich zullen herkennen in Ik Zorg Voor Jou. En dat RTL hier opnieuw iets aansnijdt dat knelt in de maatschappij: de oplopende zorgkosten en dat er een steeds groter beroep wordt gedaan op naasten. Tegelijkertijd is het niet heel gezellige televisie om naar te kijken doordat dit probleem voor veel mensen zo confronterend is, veel dichterbij staat dan een verslaving of een schreeuwend financieel tekort. En doordat Ik Zorg Voor Jou wellicht wat druk kan wegnemen, maar niet het hele ‘probleem’ kan verhelpen.

Ik Zorg Voor Jou, 21.30 uur, RTL 4

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Peter van der Vorst: Probleem in Ik Zorg Voor Jou groter dan gedacht

 1. Bos

  Beste Peter,
  Vooraf gekeken naar het programma puur geluk. Fijn, ontspannend programma, mede door “ondertiteling”.
  Nu kijkend naar jou programma, informatief voor veel mensen, echter ontbreekt “ondertiteling”. Jammer want je zou er veel mensen blij mee maken.

  Een overweging ???

  Vriendelijke groet en succes.

    /   Reply  / 
 2. helma kers

  Hoi peter.
  Ik heb naar uw programma gekeken vandaag erg mooi. Ik werk zelf in de zorg en zag aan het einde van jou programma iets levens gevaarlijks in de badkamer en dat zijn de muur steunen met zuignappen. Als de client daar aan gaat hangen raakt hij op een gegeven moment los waardoor de client komt te vallen. Ik vind persoonlijk dat ze die dingen niet eens mogen verkopen.
  Maar verder een super mooi programma ik maak het zelf van dichtbij mee mantelzorgers die erdoor heen zitten.

  Vriendelijke groet.
  Helma

    /   Reply  / 
 3. a.kanbier

  top programma Peter! ben zelf ook mantelzorger waar de emmer vol is! prima laat de iedereen maar zien wat er sperlt in ons land!

    /   Reply  / 
 4. Mirella

  Hallo Peter,
  Wat fijn dat jullie mensen/gezinnen als deze hulp bieden in zo’n zware tijd! Echter, schandalig dat dit nodig is!
  Gemeente heeft de plicht deze mensen tegemoet te komen, echt beschamend!! Deze mensen vragen alleen het aller noodzakelijkste. Hoop echt dat door dit programma beter gekeken wordt naar situaties als deze en er medewerking wordt verleend!
  Mirella

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>