Evelyn Struik: Verminkt heftig èn mooi om te maken

evelyn struikIn de jaren ’80 en ’90 is het nog voor de elite: plastische chirurgie. Maar inmiddels is het laten uitvoeren van een cosmetische ingreep gewoon geworden. Toch pakt het niet altijd goed uit, zo laat Evelyn Struik zien in het nieuwe programma Verminkt. Elke aflevering vertellen twee mensen hoe de ingreep bij hun misging, en probeert een deskundig team de schade zo veel mogelijk te herstellen.

“Slachtoffers van mislukte cosmetische ingrepen komen vaak in een isolement terecht”, weet Evelyn inmiddels. “Ze durven de straat niet meer op, raken soms hun baan, vrienden en partner kwijt. Door een hersteloperatie krijgen ze letterlijk hun leven weer terug, want die chirurgen doen fantastisch werk. Het was een heftig, maar ook mooi en dankbaar programma om te maken”, vertelt ze in Televizier.

Enkele cases die aan bod komen: Pierre (58) is twaalf jaar geleden veel afgevallen. Omdat hij vaak opmerkingen kreeg over zijn ingevallen gezicht, heeft hij permanente fillers in zijn gezicht laten spuiten. Het resultaat leek erg mooi, tot hij ontstekingen en andere complicaties kreeg. Nu heeft hij harde lelijke bulten in zijn gezicht en heeft hij iedere dag spijt van de ingreep. Hij is kapper en wordt dagelijks in de spiegel geconfronteerd met de misvorming in zijn gezicht.

Robert-Jan (53) is altijd met zijn uiterlijk bezig. Hij heeft verschillende keren fillers laten inspuiten en ook bij hem ging het vreselijk mis. Hij heeft overal in zijn gezicht ontstekingen en zijn huid staat super strak. Kunnen de plastisch chirurgen Pierre en Robert-Jan helpen?

Naast de permanente fillers komen ook andere mislukte cosmetische ingrepen aan bod. Zo spreekt Evelyn met Chantal (32). Om af te vallen liet zij een maagband plaatsen maar dat ging mis. Haar organen zijn ernstig aangetast en ze moet nu leven met een zwaar verminkte buik. Het chirurgenteam van Verminkt denkt haar te kunnen helpen maar een operatie is niet zonder risico’s. Ook Amelia (29) is veel afgevallen en heeft nu totaal geen borsten meer. Eigenlijk was ze gelukkiger toen ze nog overgewicht had.

Verminkt, 21.30 uur, RTL 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>