Ajax verliest finale Europa League, kijkcijferrecord RTL 7

ajax europa leagueHeel de week is toegeleefd naar de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. Maar de vrolijke stemming aan het begin van de avond in Amsterdam en andere plekken in het land is niet voortgezet. Ajax legt het met 0-2 af tegen de Britse voetbalclub in Stockholm. Toch zal er bij RTL vanmorgen gejuicht worden, want met 3,6 miljoen kijkers is de zender spekkoper.

RTL 7 heeft de uitzendrechten voor de Europa League-competitie en scoort daar dikwijls meer dan 1 miljoen kijkers mee. Maar een score zoals bij deze finale is ongewoon voor de mannenzender. Sterker nog: niet eerder hebben zo veel mensen tegelijk naar RTL 7 gekeken.

De huldiging van Manchester wordt door nog eens 2,8 miljoen kijkers gezien, de nabeschouwing trekt 1 miljoen kijkers.

Op primetime weet geen enkel ander programma boven het miljoen uit te komen. Het best bekeken programma in hetzelfde tijdslot blijkt de docusoap van André Rieu, goed voor 692 duizend kijkers.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>