Gruwelijke bevallingen moeten Ton aan miljoenenpubliek helpen

"Zaterdagavond tien uur, dan
moeten er minstens een miljoen mensen kijken. Zijn het er minder dan
zijn de zender en ik niet tevreden", aldus Ton van Royen in een interview met persbureau GPD. Prima om zulke doelstellingen te hebben, maar Van Royen gaat wel heel erg ver om dit doel te bereiken.

In de eerste uitzending van Ton vanavond staan helse bevallingen centraal. Zo is er een bevalling te zien waarbij de vader op de buik van de moeder moet gaan zitten om het kindje ter wereld te brengen. De verloskundige trekt ondertussen hard aan de armen van het lichaampje, waardoor het kind met blijvend letsel wordt geboren. Bij een andere bevalling wordt besloten na 30 uur persen over te gaan op een keizersnede, maar de moeder is niet goed verdoofd. Gegil alom, de botte chirurg vraagt de moeder haar benen stil te houden. Bij wijze van therapie bekijken de ouders het beeldmateriaal met vrienden en familie.

"Ik heb bij de montage zitten huilen.
Ik pretendeer met het reportageprogramma ‘Ton’ helemaal niets. Ik laat
gewoon opvallende zaken uit de Nederlandse samenleving zien. Maar deze
keer is de uitzending ook maatschappelijk relevant. Zeker bij de tweede
bevalling zijn enorme medische blunders gemaakt waarvan je denkt, dat
komt in Nederland niet voor. Wel dus. Ik denk dat veel aanstaande ouders
met de handen voor hun ogen naar deze aflevering kijken", aldus Van Royen in het interview.

Ik vind het walgelijk. Dit is gewoon scoren met andermans leed. En ik vraag me af wat het nut ervan is om dit op televisie te vertonen. Bah!

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Gruwelijke bevallingen moeten Ton aan miljoenenpubliek helpen

 1. Marieke

  Het lezen over deze gruwelijke bevallingen vind ik al gruwelijk genoeg! Inderdaad, waarom moet dit op tv getoond worden? Ik ga in ieder geval zeker niet kijken!

    /   Reply  / 
 2. Herman

  Het zijn 850.000 kijkers geworden, doelstelling niet gehaald. maar nog altijd te veel, als je het mij vraagt.

    /   Reply  / 
 3. Simone

  Ik vind het wel goed dat dit te zien is op tv. Daar moet van geleerd worden, hoe vreselijk het ook is! Tis alleen vreselijk als je nog moet gaan bevallen. Ik heb zelf drie bevallingen meegemaakt, waren geen van drie een pretje, maar dit slaat echt alles! Afgrijselijk dat je in een land als Nederland dit nog moet meemaken!

    /   Reply  / 
 4. Matthias

  Dit moet beschikbaar zijn voor de mensen die dit willen zien maar er moet ook bij vernoemd worden dat dit heel zeldzaam is.
  De stellen die een baby verwachten zijn nu voor de dood als ze hun dokter zien terwijl er eigenlijk gen reden tot onrust is.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>